LA sigter efter at fjerne al statsstøtte til Kvinfo

Det er en lille, men symbolsk vigtig sejr for Liberal Alliance, at Kvinfo ikke længere skal have støtte til at drive bibliotek, mener folketingsmedlem Laura Lindahl (LA). Arkivfoto.

LA sigter efter at fjerne al statsstøtte til Kvinfo

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

LA ser det som en sejr, at Kvinfo mister sit bibliotek. Centret driver politisk propaganda, mener partiet.

For Liberal Alliance er det en vigtig symbolsk sejr, at kulturminister Mette Bock (LA) har frataget videncenteret Kvinfo opgaven med at drive bibliotek.

Det siger folketingsmedlem Laura Lindahl (LA), der blandt andet er medlem af Ligestillingsudvalget.

- Det, Kvinfo står for, er en statsfeminisme. Deres ligestillingsbegreb handler kun om kvinden som det svage køn, siger Laura Lindahl.

- Den opfattelse af kvindekønnet deler jeg ikke. Det er der mange borgerlige, der ikke gør. Kvinfo er et politisk projekt, og vi skal selvfølgelig ikke give statsstøtte til propaganda.

Mette Bock meddelte mandag, at det bibliotek om køn og ligestilling, som Kvinfo hidtil har fået penge til at drive, skal flyttes til Det Kongelige Bibliotek.

Og det er kun første skridt for LA. Målet er at fjerne hele statsstøtten til Kvinfo, fastslår Laura Lindahl:

- Resten af statsstøtten til Kvinfo ligger i Udenrigsministeriet. Og det er låst indtil 2020. Men lige så snart man kan pille ved det, har Liberal Alliance tænkt sig at gøre det.

- Det er et tydeligt bevis på, at man som minister har nogle muligheder, som man ikke har som støtteparti. Det betyder rigtig meget symbolsk. At man som borgerlig minister kan tage afstand fra det, Kvinfo står for.

I oppositionen er støtter man ikke Liberal Alliances målsætning. De Radikales Sofie Carsten Nielsen kalder det på Twitter "virkelig dårligt nyt for ligestillingen og debatten".

Og Socialdemokratiets Lea Wermelin skriver samme sted:

- Langt ude ideologisk korstog! Bak nu op om forskning og formidling i forhold til køn og ligestilling, når verdens mærkemænd trækker modsat.

Kvinfo beskriver sig selv som Danmarks videns- og udviklingscenter for køn, ligestilling og mangfoldighed. Centrets biblioteks finansieres frem til 2018 af Kulturministeriet.

Udenrigsministeriet støtter dets internationale arbejde i Mellemøsten. Mens Udlændinge- og Integrationsministeriet støtter et mentornetværk for kvinder med minoritetsbaggrund.

Derudover modtager Kvinfo støtte fra en række private fonde og organisationer.

LA sigter efter at fjerne al statsstøtte til Kvinfo

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce