Skatteministeren må sørge for, at der ikke skal betales vidt forskellig grundskyld på to sammenlignelige villagrunde, mener de Konservative og Liberal Alliance.

Det er helt urimeligt, at en gruppe grundejere i Charlottenlund nord for København betaler omkring 60.00 kroner i grundskyld om året, mens naboer med tilsvarende grunde slipper med at betale lidt over 30.000 kroner, som Politiken skriver søndag.

Det mener de Konservative og Liberal Alliance, som kræver handling fra skatteminister Karsten Lauritzen (V) i sagen.

- Det er dybt urimeligt, at der er sådan en forskel. Der er en fejl i systemet her, når man har to naboer med nogenlunde samme huse og samme grund, hvor den ene så betaler dobbelt så meget i skat som den anden. Det foregår desværre rigtig mange steder i landet, siger de Konservatives skatteordfører, Brian Mikkelsen (K), til Berlingske Nyhedsbureau.

I Politiken fremgår det, at uligheden i beskatningen skyldes loven om et grundskatteloft, som Lars Løkke Rasmussen (V) fremsatte som indenrigsminister i 2002 som en del af VK-regeringens skattestoppolitik.

Men Liberal Alliances finansordfører, Ole Birk Olesen (LA), mener ikke nødvendigvis, det er loven, der er noget galt med.

- Det er ikke skattestoppet, der er skyld i, at nogle boligejere betaler mere i grundskyld end andre. Det skyldes en forkert administration af skattestoppet.«

- Skattestoppet er en god ide og bedre end alternativet, som ville være, at grundskylden for alle boligejere, ville stige meget mere, end den gør i de her år, og den stiger i forvejen for meget. Så skattestoppet skal man være glad for, siger Ole Birk Olesen.

Han opfordrer ministeren til at få rettet op på administrationen.

Brian Mikkelsen er enig i, at administrationen halter, men han mener også, der skal ses nærmere på lovene.

- Lovene skal ændres, men det skal skattesystemet også. Myndighederne er de seneste år blevet mere og mere emsige i forhold til især husejere, siger han og tilføjer, at der har været en eksplosion i vurderingerne af grundskylden.

Skatteminister Karsten Lauritzen er dog i følge Politiken ikke umiddelbart indstillet på at ændre loven.