LA: Regeringen giver efter for DF's kontanthjælpskrav

Joachim B. olsen - advarer mod kontanthjælpsreform med DF.
Foto: Jens Dresling/POLFOTO

LA: Regeringen giver efter for DF's kontanthjælpskrav

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter aflyst møde mandag aften frygter LA, at regeringen vil indgå en mindre ambitiøs kontanthjælpsreform.

På Christiansborg er politikerne tæt på at være enige om en kontanthjælpsreform, der skal skubbe unge på kontanthjælp over på en uddannelse eller i arbejde.

Men ifølge Liberal Alliance blev de planlagte forhandlinger mandag aften aflyst, og det får nu partiet til at advare om, at regeringen kan være på vej til at slække på ambitionerne for reformen.

Liberal Alliances beskæftigelsesordfører, Joachim B. Olsen, frygter, at regeringen er ved at give efter for nye krav fra Dansk Folkeparti.

Mandag foreslog Dansk Folkeparti at indføre sociale klausuler i forhandlingerne, og det vil regeringen nu regne på, ifølge Joachim B. Olsen.

- Jeg er bange for, at de blandt andet regner på effekten af de sociale klausuler, og det er et rigtigt dårligt tegn for forhandlingerne. De hører slet ikke hjemme i en kontanthjælpsreform, siger Joachim B. Olsen i en kommentar.

Sociale klausuler er særlige krav til praktikpladser, som virksomheder i givet fald skal opfylde for at handle med det offentlige, uanset om det kan betale sig eller ej.

Til gengæld var der ikke opbakning til ønsket fra blandt andre Liberal Alliance om at sænke ydelsen for alle under 30 til den nuværende unge-ydelse.

- I forvejen er beskæftigelseseffekten af regeringens udspil kun på sølle 3.600 ud i fremtiden, så en reform mister fuldstændig sin værdi, hvis den bliver endnu mindre ambitiøs, siger Joachim B. Olsen.

Han mener, at reformen bør være mere omfattende:

- Enhver bør kunne se efter sagerne om Carina og Robert, at der er brug for at nytænke det danske kontanthjælpssystem.

- Selvom regeringen prøver at tale sin reform op, så risikerer vi, at der bare bliver tale om kosmetiske forandringer, som ikke ændrer noget som helst. Det vil være tragisk for både Danmark og for kontanthjælpsmodtagerne, siger Joachim B. Olsen.

LA: Regeringen giver efter for DF's kontanthjælpskrav

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce