27-årige Michael Jensen har netop købt hus i Bogense, selvom han endnu ikke har en kæreste

Det totalrenoverede hus i Løvsangervænget i Bogense står stadig halvtomt med en sofa, et fjernsyn og et spisebord som de få tegn på, at her faktisk bor nogen.

Michael Jensen købte dødsboet i august sidste år og har i løbet af efteråret fået det sat i stand, så det nu fremstår som en moderne og indflytningsklar bolig i et af købstadens største villakvarterer.

Den 27-årige privatkunderådgiver fra Nordfyns Bank har slået sig alene ned i Bogense syv-otte kilometer fra barndomshjemmet i Hårslev.

Michael Jensen hører til den besked andel af syddanske mænd, som tager en længerevarende uddannelse, og selvom det ofte er ens- betydende med at flytte til en af de store byer, så er han glad for at bo i Bogense.

Han boede to år i en lejlighed i Odense under sin uddannelse, men ellers har Michael Jensen boet på Nordfyn hele sit liv, og det er der mange gode grunde til.

30 minutter til Odense

- Jeg synes ikke, at de 30 minutter i bil til Odense er skræmmende. Vi har en fin natur omkring byen, og så kunne jeg nok heller ikke sidde alene i sådan et hus her i Odense, lyder det fra Michael Jensen, som dog må kigge forholdsvis langt efter ligesindende singlepiger i sit nabolag.

- Der er ikke så mange piger. Mange af drengene her fra Nordfyn bliver håndværkere, og så kan de blive boende heroppe, mens de går i skole i Odense. Bagefter får de måske elevplads hos en lokal håndværker. Der er ikke så mange muligheder for pigerne, og så flytter de ind til byen, lyder bankmandens egen analyse af situationen.

Næsten hele Michael Jensens familie bor i området, og nogle af vennerne har også slået sig ned i Bogense, selvom de fleste er flyttet til Odense.

Gymnasievennerne flyttede

Faktisk er Michael Jensen den eneste fra sin klasse på Nordfyns Gymnasium, som bor på Nordfyn i dag. Resten bor i Jylland, på Sjælland eller i Odense.

Personligt savner han dog ikke at bo i storbyen. Og for mange handler det måske også mest om, at de godt kan lide tanken om at være tæt på det hele. Han overrendte i hvert fald ikke kaffebarer, biografer og restauranter, mens han boede i Odense.

- Selvfølgelig havde man det hele lidt tættere på, og det tog mig ikke ret lang tid at komme ind til byen, men jeg kan altså godt købe alle mine julegaver her i Bogense. Og jeg kan godt lide det lokale, som jeg selv er en del af, fordi jeg arbejder i en lokalbank, siger han.

Kan blive nødt til at flytte

Men den feminine finesse mangler altså endnu i hjemmet, og selvom det af og til bliver til en bytur på en af Bogenses beværtninger, så erkender Michael Jensen, at en kommende kæreste nok skal findes i Odense.

- Det var da i mine overvejelser, da jeg købte huset her, for jeg selvfølgelig tænkt tanken, at hun måske ikke vil bo her, og det kan jeg heller ikke bare forvente, men jeg vil da heller ikke have noget imod det, hvis jeg skulle flytte til Odense. Og selvom jeg har lagt en del penge i huset, så tror jeg godt, at jeg kan få det solgt igen, siger han.

  • Harkjær_Magnus_ørum_(2015)_022

    Af:

    Lokalredaktør og journalist på Fyens Stiftstidendes Nordfyn-redaktion, hvor jeg har arbejdet siden 2013. Uddannet journalist fra Syddansk Universitet samme år. Under min praktiktid arbejdede jeg også på den nordfynske lokalredaktion samt avisens samfundsredaktion og i Europa-Parlamentet i Bruxelles. I 2016 var jeg projektleder for Det Fynske Folkemøde i Odense.

Mere om emnet

Se alle
Unge kvinder dropper hjemstavnen til fordel for byerne

Unge kvinder dropper hjemstavnen til fordel for byerne

Valfarter til byerne: Fynske kvinder efterlader mændene på landet

Valfarter til byerne: Fynske kvinder efterlader mændene på landet

3
Unge kvinder flytter: Mændene efterlades i provinsen

Unge kvinder flytter: Mændene efterlades i provinsen