Kvinder og mænd bør drikke mindre alkohol

Ikke mere end syv genstande om ugen til kvinder og højst det dobbelte til mænd - sådan lyder de nye anbefalinger fra Sundhedsstyrelsen.
Foto: Arkivfoto: Colourbox

Kvinder og mænd bør drikke mindre alkohol

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sundhedsstyrelsens indfører nu en lavrisikogrænse for, hvor meget alkohol vi bør nøjes med, hvis vi vil være nogenlunde sikre på ikke at tage skade.

7 genstande om ugen for kvinder og 14 for mænd. Mere bør danskerne ikke drikke, hvis de vil være nogenlunde sikre på ikke at tage skade af deres alkoholforbrug.

Sådan lyder det nye budskab fra Sundhedsstyrelsen, som om kort tid præsenterer danskerne for helt nye genstandsgrænser.

Det oplyser sundhedsminister Bertel Haarder (V) til Kristeligt Dagblad.

- Anbefalingen vil være, at selv et lille alkoholforbrug kan være sundhedsskadeligt for nogle mennesker, siger han.

Hidtil har Sundhedsstyrelsens fortalt danskerne, at kvinder maksimalt må drikke 14 genstande om ugen og mænd maksimalt 21, samt at danskerne højst bør drikke 5 genstande ved én lejlighed.

De anbefalinger gælder fortsat, men bliver nu suppleret og nuanceret med en slags lavrisikogrænse - altså det forbrug, som danskerne bør holde sig under, hvis de vil minimere risikoen for alkoholrelaterede sygdomme og skader.

Og det er fornuftigt, mener Morten Grønbæk, som er direktør for Statens Institut for Folkesundhed og en af landets førende alkoholeksperter.

- Nyere undersøgelser har vist, at kvinder har en forøget risiko for brystkræft ved selv et lavt forbrug af alkohol. Hvis man alene skulle se på risikoen for kræft, burde kvinder derfor slet ikke drikke alkohol. Men omvendt er der også en positiv virkning ved alkohol, siger Morten Grønbæk til Kristeligt Dagblad og tilføjer, at et ganske lille forbrug af alkohol er bedre end total afholdenhed set ud fra en sundhedsmæssig synsvinkel.

Det mindsker nemlig risikoen for hjertesygdomme, type 2-diabetes (sukkersyge) og betyder generelt en lavere dødelighed, påpeger han.

Kvinder og mænd bør drikke mindre alkohol

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce