Kvinde fyret under barsel men taber sag


Kvinde fyret under barsel men taber sag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Region Midtjylland overtrådte ikke loven, da kvinde blev afskediget, mens hun var på barsel, fastslår retten.

En kvindelig sekretær, der blev fyret af Region Midtjylland, da hun var på barsel, får ingen erstatning, har Vestre Landsret bestemt.

Landsretten slår fast, at det faktum, at hun var på barsel, ikke har haft nogen betydning for arbejdsgiverens beslutning, og at ligebehandlingsloven ikke er overtrådt.

Kvinden var ansat ved Center for Folkesundhed i Aarhus, og i forbindelse med en større sparerunde skulle regionens medarbejderstab reduceres med 747 stillinger, og der ville ikke blive plads til omkring en tredjedel ved omplaceringer.

Sekretæren blev opsagt, men gjorde indsigelse. Forinden var hun blevet tilbudt en stilling i Viborg, hvilket hun afslog. Kvinden forklarede i landsretten, at hendes tillid til arbejdsgiveren var ødelagt på grund af sagsforløbet, hvorfor hun ikke ville have jobbet.

Gennem fagforeningen anlagde hun sag mod regionen for brud på ligebehandlingsloven, idet hun var blevet udpeget til afskedigelse, mens hun var på barsel. Hun krævede 378.000 kroner i erstatning.

Både byretten i Viborg og nu Vestre Landsret er enige om, at udpegningen af den pågældende var foretaget af saglige grunde og begrundet i de store sparekrav, og at den ansvarlige for afskedigelserne ikke var klar over, at kvinden var på barsel.

Endelig betød en regional udligningsordning, at Region Midtjylland ikke havde økonomisk incitament til at afskedige en medarbejder, der var på barsel.

Derfor skal kvinden ikke have en godtgørelse, men slipper til gengæld for at betale sagsomkostninger til regionen. Regionen brugte egne advokater og har derfor ikke særskilte udgifter til advokatbistand.

Kvinde fyret under barsel men taber sag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce