Kvinde død af overdosis i statsfængsel


Kvinde død af overdosis i statsfængsel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

NARKO: Politi antager, kvinde døde af en overdosis narkotika natten til torsdag i Ringe Statsfængsel

En kvinde i 30 års-alderen døde natten til torsdag i sin celle i Ringe Statsfængsel sandsynligvis efter at have taget en overdosis narkotika.

Kvinden skal først obduceres i dag, men vicepolitikommissær Lars Thede fra Svendborg Politi oplyser, politiet foreløbigt betragter en overdosis som årsag til kvindens død.

- Hvad, der får os til at have den holdning, kan jeg ikke oplyse, siger Lars Thede, som samtidig afviser, der er sket en forbrydelse.

Fængselsinspektør Bodil Philip fra Ringe Statsfængsel vil ikke kommentere dødsfaldet.

- Vi kender ikke årsagen til kvindens død endnu, og derfor vil jeg ikke kaste mig ud i gætterier, siger Bodil Philip, hvis fængsel rummer 60 unge mænd og 25 kvinder.

Generelt vil hun dog ikke afvise, fængslet har problemer med hård narkotika, der bliver smuglet ind eller kastet hen over muren.

- Vi er meget opmærksomme på problemet. Men når vi visiterer, er det hovedsageligt hash, vi finder, siger fængselsinspektøren.

Folketinget vedtog i maj en lov, der giver fængslerne mulighed for at kontrollere de indsatte mere grundigt blandt andet ved at kunne tvinge dem til at afgive en urinprøve, som efterfølgende kan medføre inddragelse af privilegier som for eksempel en udgang.

- Loven er et udtryk for nul tolerance over for stofmisbrug i fængslerne, og som giver kriminalforsorgen bedre muligheder for at håndtere disse problemer. Det skal stå klart for alle, at besiddelse af og handel med euforiserende stoffer har klare strafferetslige konsekvenser, sagde justitsminister Lene Espersen dengang.

Den afdøde kvinde var fra København, og hun var som de andre indsatte i fængslet blevet låst inde på sin enmandsstue ved 22-tiden onsdag aften.

Da døren blev låst op igen torsdag morgen klokken 7, lå hun død hen over et bord.

Kvinde død af overdosis i statsfængsel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce