Kvinde anholdt for terror-alarm


Kvinde anholdt for terror-alarm

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

TERRORALARM:35-årig kvinde erkender brev til Statsministeriet med mistænkeligt pulver

Københavns Politi anholdt i går en 35-årig kvinde, der har erkendt at have afsendt det brev til Statsministeriet med mistænkeligt pulver, der mandag udløste terroralarm på Christiansborg.

Kvinden var allerede i kontakt med Københavns Politi natten til tirsdag, hvor hun erkendte at have afsendt brevet. Hun henvendte sig selv i går eftermiddag på en politistation på Sjælland, hvor hun sigtes efter en paragraf med en strafferamme på 12 års fængsel, oplyser den centrale vagtleder for Kriminalpolitiet i København.

- Under en telefonsamtale med os natten til mandag bekræftede hun en tidligere afgivet tilståelse og fortalte i øvrigt, at stoffet i brevet var ufarligt, siger vagtlederen.

Kvinden havde nemlig på det tidspunkt allerede erkendt over for en person, at hun havde afsendt brevet, og politiet havde været i kontakt med denne person. Det var sandsynligvis derfor, at Københavns Politi tidligt i går kunne oplyse, at man havde rettet opmærksomheden mod en bestemt og identificeret person under efterforskningen af sagen.

Den 35-årige kvinde blev i aftes afhørt, med sin forsvarsadvokat ved sin side, på en politistation på Sjælland. Ifølge Ritzaus oplysninger skulle afhøringen foregå på politistationen i Ringsted, men det vil den centrale vagtleder hverken be- eller afkræfte.

Storalarm

Han oplyser derimod, at kvinden bliver sigtet efter en alvorlig paragraf i straffeloven om at ville skade personer med blandt andet "skadevoldende luftarter". Strafferammen går helt op til 12 års fængsel.

- Hun er sigtet efter den paragraf for at underbygge alvorligheden af sagen, siger vagtlederen og tilføjer, at kvinden også er sigtet for trusler på livet.

Der blev slået terroralarm, da brevet med det mistænkelige pulver mandag ankom til Statsministeriet, og både ministeriet og Christiansborg var i en periode afspærret og isoleret, mens flere personer blev renset for det mistænkelige pulver. I går fastslog analyser dog, at stoffet var helt uskadeligt.

Kvinden skal efter afhøringen overnatte i Vestre Fængsel, hvorefter Københavns Politi vil fremstille den 35-årige i grundlovsforhør i Københavns Dommervagt klokken 09.30.

Kvinde anholdt for terror-alarm

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce