Kviksølvofre mødes


Kviksølvofre mødes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

3F samler på onsdag mulige kviksølvofre og deres pårørende fra Grindstedværket til møde i Billund. Mødet kan give et billede af omfanget af kviksølvsagen.

Mellem 60 og 70 tidligere ansatte eller pårørende til afdøde medarbejdere på det daværende Grindstedværket havde ved fristens udløb i dag tilmeldt sig det møde om kviksølvsagen, som fagforeningen 3F holder på onsdag i Billund. Det oplyser den lokale 3F-formand Brian Lyst.

På mødet skal jurister og arbejdsmiljøfolk søge at danne sig et billede af, hvor mange der kan være påført en arbejdsskade ved kviksølvpåvirkning på fabrikken i Grindsted for 30-40 år siden og som derfor kan gøre krav på erstatning.

Både den nuværende fabriksejer, Danisco, og Arbejdsskadestyrelsen har siden en tv-udsendelse for nogle uger siden anbefalet mulige kviksølvofre om at henvende sig, selv om sagerne principielt er forældede. Efter en lægefaglig vurdering er der mulighed for at dispensere fra forældelsesfristen, mener Arbejdsmarkedsstyrelsen.

3F-formand Poul Erik Skov Christensen deltager i orienteringsmødet, der er lukket for offentligheden, men efterfølges af et pressemøde.

Kviksølvofre mødes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce