Midtfynsk sognepræst mener, at biskops bøn for flygtninge er selvgod.

Kvalmegrænsen nærmede sig for sognepræst ved Nr. Søby og Heden Kirke, Anders Kjærsig, da han læste særlig bøn for flygtninge.

- Jeg fik den galt i halsen og havde det sådan, at det der kan jeg ikke have i min mund. Det bliver for selvgod for mig, siger han.

Bønnen er skrevet af biskoppen i Ribe Stift, Elof Westergaard, og sendt til de fynske præster af biskop i Fyens Stift, Tine Lindhardt.

- Jeg synes, at det er en god bøn, men det er op til præsterne selv, om de vil bruge den. Jeg har vedlagt den som inspiration, siger hun.

Læs bønnen her

I bønnen står blandt andet:

"Dæmp vores fordomme, både mod de fremmede og mod dem, vi er uenige med. "

Anders Kjærsig mener, at debatten om flygtninge er så betændt, at det let ville kunne opfattes politisk, selv om det ikke er tænkt sådan.

- Desuden har jeg det sådan, at bønnen meget let kan blive tomme ord. Det, der er brug for, er jo handling. At vi kører til Rødby eller på anden vis hjælper flygtningene, siger han.

  • Bakkær_Birgit_(2015)_002

    Af:

    Politisk journalist samfundsredaktionen. Udover politik allround har jeg særligt fokus på de fynske kommuner, trafikpolitik og kirkeforhold og har stået bag kampagner som "Fyn under forvandling", "Velfærd-hvad vil du ofre?", den fynske kirkegang, demokratikampagnen "Fyn for folket", "Ved vejkanten" og kampagne om broafgiften på Storebælt. Baggrund: Jeg har været lokalredaktør på Fyns Amts Avis i Ringe, siden lokalredaktør Midtfyns-redaktionen Fyens Stiftstidende og siden 2010 samfundsredaktionen Fyens Stiftstidende.

Mere om emnet

Se alle
9
Præst: Biskoppen misbruger sin magt

Præst: Biskoppen misbruger sin magt

- Kirken må ikke blive politisk

Domkirken bad for irakere

Domkirken bad for irakere