Kurs mod Bland dig Prisen: Fem finalister udpeget

Karl Krapalis, Kirsten Jørgensen og de andre frivillige i Turismens Venner i Kerteminde er blandt de fem finalister til Bland dig Prisen.
Foto: Tim Kildeborg Jensen

Kurs mod Bland dig Prisen: Fem finalister udpeget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Turismevenner, en fynsk landsby, en brofrontkæmper og to andre skal ud i den endelige dyst om 25.000 kroner

For fjerde gang uddeler Fyens Stiftstidende Bland dig Prisen på 25.000 kroner, og aldrig har kampen for at vinde pengene været hårdere. Med hele 181 indstillinger har juryen været på en svær opgave, men nu er de fem finalister fundet.

De fem er:

Turismens Venner i Kerteminde og dermed de 200 frivillige - fortrinvis pensionister - der sørger for at tage godt mod byens gæster.

Lektiecaféen i Veflinge, hvor landsbybeboere med en række initiativer sørger for, at de 40 flygtninge i byen falder til og også er en gevinst for landsbyen.

Jan Valbak fra Faaborg, der går forrest for sin by. Om det er som affaldssamler i Støvsugerbanden, kamp mod hærværk eller som musiker, der sætter liv i byen. Og så blander han sig som byrådsmedlem.

Mogens K. Nielsen, der som formand for Foreningen Als-Fyn Broen har kastet al sin energi ind i at få etableret en fast forbindelse mellem Fyn og Als.

Børn og Unge i Sorg på Fyn
, der træder til med tilbud om gratis at kunne deltage i sorggruppe, når børn mister deres far, mor eller andre nære pårørende, og det er svært at få sat ord på de mange følelser.

Jury: Et imponerende felt

Ansvarshavende chefredaktør for Fyens Stiftstidende Troels Mylenberg har været med i juryen, der har valgt de fem finalister, og han er imponeret over det store kandidatfelt til Bland dig Prisen.

- Det er mennesker, som kæmper for en sag, som skaber en forandring, som løser en opgave. Og som altså bare gør det fynske samfund endnu bedre, siger han.

Udover Troels Mylenberg består juryen af sidste års prisvinder, Finn Slumstrup (Oprør fra Udkanten), direktør i Spis! Odense Tine Gudrun Petersen, tidligere minister Britta Schall-Holberg og iværksætter Tyge Mortensen Rudme.

Vinder kåres på folkemøde

Den endelige vinder af Bland dig Prisen kåres lørdag 3. september, når Fyens Stiftstidende inviterer til Det Fynske Folkemøde i mediehuset på Banegårdspladsen i Odense.

Kurs mod Bland dig Prisen: Fem finalister udpeget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce