Kup og retssag: Fem ting, du skal vide om DF-eksklusioner


Kup og retssag: Fem ting, du skal vide om DF-eksklusioner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

1. Poul Blod
Morten "Sol" Pedersen,Svendborg, er det seneste byrådsmedlem, der er blevet ekskluderet fra Dansk Folkeparti. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær

Partisekretær Poul Lindholm Nielsen, der bor i Odense, er gennem årene blevet kendt for sine eksklusioner af partimedlemmer. Deraf stammer øgenavnet "Poul Blod". Han var organisatorisk næstformand i perioden 1996-2004 og har siden 2004 været sekretær for hovedbestyrelsen. Han har som tidligere tillidsmand arbejdet med politisk organisatorisk arbejde siden 1978 og har været medlem af Dansk Folkeparti siden begyndelsen. Poul Lindholm Nielsen er merkonom i markedsføring og er tidligere befalingsmand i Forsvaret.

2. Første eksklusion

Dansk Folkeparti blev stiftet i 1995 og havde sine første årsmøde i Vissenbjerg på Fyn 1. juni 1996. I april 1997 kom den første eksklusion, da det tidligere byrådsmedlem Palle Krog og den forhenværende amtsformand Flemming Toft blev ekskluderet. Det skete tilsyneladende, efter de to havde kritiseret partiets opstillinger for ikke at være i overensstemmelse med vedtægterne.

3. Forhindrede kup

I august 1999 blev 19 medlemmer af Dansk Folkepartis Ungdom ekskluderet med øjeblikkelig virkning. 12 af dem var desuden medlemmer af Dansk Folkeparti. Eksklusionerne var begrundet i frygt for, at de planlagde at kuppe sig til magten i Dansk Folkeparti. Der var tale om en gruppe unge mennesker, som ifølge Dansk Folkeparti havde tilknytning til nationalister i Dansk Forum.

4. For fremmedfjendske

Dansk Folkeparti er kendt for en stram udlændingepolitik. Men flere gange er partimedlemmer blev ekskluderet for at komme med fremmedfjendske udtalelser og ideer. Eksempelvis blev otte lokalformænd og en sekretær i august 2006 ekskluderet, da de havde åbnet mulighed for, at sympatisører med Dansk Front og nazistbevægelsen kunne blive partimedlemmer.

5. Retssag om eksklusioner

I 2009 fik Dansk Folkepartis top Østre Landsrets ord for, at det ikke var imod reglerne, da partiet i 2006 valgte at ekskludere to kritiske partimedlemmer. De to ekskluderede medlemmer, Ena Skræp og Brian Jensen fra den daværende amtsbestyrelse i Sønderjylland, havde ellers fået byrettens ord for, at det var i strid med reglerne, da de blev smidt ud af partiet.

Kup og retssag: Fem ting, du skal vide om DF-eksklusioner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce