Kup mod pengecentral var nøje planlagt

Gerningsmændene havde spredt partisansøm flere steder - ikke bare i nærheden af gerningsstedet, men også på bl.a. Valby Bakke og i Albertslund. Formålet var, at punktere politiets biler. En udbrændt skraldebil skulle fungere som blokade imod politiet.
Foto: Martin Lehmann

Kup mod pengecentral var nøje planlagt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Røverne, der i går morges pløjede en gummiged gennem værdihåndteringsvirksomhed på Københavns Vestegn - røverne brugte bla. partisansøm.

Det er formentlig et stort millionbeløb, der i går morges blev revet ned fra hylderne hos Dansk Værdihåndtering A/S i Brøndby efter et spektakulært kup.

Der var omkring 10 ansatte til stede i Dansk Værdihåndtering, da røverne pløjede deres medbragte gummiged gennem muren til virksomheden.

- De ansatte flygter øjeblikkeligt og låser sig inde i et personalerum. De har ingen fysisk kontakt med røverne, men de er naturligvis chokerede oven på det her, siger Politiinspektør Bent Isager.
Foto: Martin Lehmann

Fem mand i kedeldragter

Røveriet varede blot få minutter. Politiet modtog alarmen kl. 04.30.

Kort forinden indledte røverne - der indtil videre beskrives som en maskeret kvintet i kedeldragter, formentlig bevæbnet med Kalashnikov-maskinpistoler - deres nøje orkestrerede angreb på værdihåndteringsvirksomheden ved at bryde en rulleport op til nabovirksomheden.

Herfra kørte de gummigeden ind gennem naboens lagerhal og torpederede den væg, der adskiller de to virksomheder fra hinanden.

Røverne forsvandt fra gerningsstedet i mindst tre biler dels i retning mod Ishøj og dels ad Holbækmotorvejen mod vest. Bilerne er nu efterlyst af Københavns Vestegns Politi. To beskrives som mørke Sedan-biler, mens der ikke er nærmere oplysninger om den tredje bil.

Røverne havde forud for aktionen stjålet omkring ti skraldevogne, som stod placeret på strategiske stedet for at bremse politiet jagt.

To af dem var placeret nær politigården i Albertslund, og røverne satte ild til flere af vognene ved hjælp af flasker fyldt med benzin.

Partisansøm

Gerningsmændene spredte desuden partisansøm flere steder - ikke bare i nærheden af gerningsstedet, men også på bl.a. Valby Bakke og i Albertslund.

Formålet var, at punktere politiets biler, og det lykkedes i flere tilfælde. Også flere bilister og taxachauffører fik røvernes flugtsøm at føle.

Røveriet ligner på mange måder en kopi af kuppet mod pengehåndteringsvirksomheden Loomis i Glostrup, hvor røverne kom af sted med rekordbeløbet 62 millioner kroner.

Politiinspektør Bent Isager fra Vestegnens Politi betegner imidlertid søndagens røveri for "en større operation" end tilfældet var med Loomis-kuppet, men ønsker i øvrigt ikke at koble de to røverier sammen.

Kup mod pengecentral var nøje planlagt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce