Kunsten at fange en lykkelig ko

Gelsted Borgerforening er i disse dage på jagt efter 10 stykker skotsk højlandskvæg, som græsser på et areal nær byens markedsplads. Borgerforeningen skal, som andre kvægejere vaccinere kvæget mod bluetounge. Men selv om man er udrustet med både cowboyhat og lasso synes opgaven umulig.

Kunsten at fange en lykkelig ko

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Arne Rasmussen kan faktisk kunsten at svinge med en lasso og få løkken til at lande om hovedet på en ko eller et får.

Men han tør ikke gøre brug af sine evner, når der er allermest brug for dem. Han er formand for Gelsted Borgerforening, som ejer 10 stykker skotsk højlandskvæg.

De holder græsset nede på foreningens 11 hektar jord, som blandt andet bruges til Gelsted Marked.

Nu skal de flotte dyr fanges ind for at få et lille stik. Som alle andre kvæg i Region Syddanmark skal de vaccineres mod den smitsomme sygdom bluetongue.

- Hvordan skal jeg få fat i dem på denne tid af året, hvor de har alt det græs, de kan æde, spørger en frustreret Arne Rasmussen.

Køerne skal nemlig stikkes inden 30. september.

- Havde det bare været om vinteren, så kunne de fodres hvorhen det skulle være, siger Arne Rasmussen.

Han er langt fra den eneste med det spørgsmål. Så konsulent Jørgen Wind fra Jysk Kvæg og Grovfoder rejser Region Syddanmark tynd med gode råd: Lok dem med slik.

- Selv om der er græs, er det min erfaring, at de altid kan lokkes af en spand kraftfoder eller nogle rundstykker, siger konsulenten, der også anbefaler lækkerier lige efter vaccinationen. Så skulle der være chance for, at køerne er mere medgørlige, når de måneden efter skal stikkes igen.

Kunsten at fange en lykkelig ko

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce