Kulturminister afviser fodbold til folket


Kulturminister afviser fodbold til folket

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fodboldlandskampen mod Sverige den 6. juni er forbeholdt seere med digitalt betalings-TV. Enhedslisten kræver en lovændring, men kulturministeren afviser.

Danskere, der vil se fodboldbraget mod arvefjenderne fra Sverige den 6. juni, må til lommerne.

Det er beskeden fra kulturminister Carina Christensen (K).

- Jeg vil...gøre opmærksom på, at de store idrætsbegivenheder, der ikke vises i DR eller TV 2, typisk bliver vist på betalingskanaler, som man kan få adgang til ved at tage kontakt til de relevante udbydere, skriver hun i et svar til Folketinget.

Enhedslistens kulturordfører, Per Clausen, er utilfreds med, at kampen, der ud over jubilæumsstatus som landskamp nummer 100 mod svenskerne også er et vigtigt skridt på vejen mod VM i Sydafrika i 2010, kun bliver vist på digitalt betalings-TV.

Seere med et digitalt TV-abonnement fra YouSee, Viasat, Stofa eller TDC kan se kampen. Danskere med almindeligt kabel-TV eller med en antenne på taget må satse på naboen eller den lokale sportsbar. Eller købe en digital TV-løsning. Og det støder Per Clausen, der vil fremsætte et beslutningsforslag i Folketinget om at give landsdækkende TV-kanaler fortrinsret, når det handler om vise "vigtige begivenheder".

- Landskampen mod Sverige skal være sidste gang, den danske befolkning forhindres i at se en vigtig landskamp, som Danmark spiller i udlandet, på landsdækkende TV, siger Per Clausen, som finder det "helt urimeligt, at hensynet til de frie markedskræfter og muligheden for at opnå den maksimale profit skal forhindre store dele af den danske befolkning i at se vigtige begivenheder".

Men ministeren afviser på forhånd at ændre reglerne.

- Der skal være fair konkurrence på markedet, sådan som der er i dag. Jeg har derfor ikke i sinde at ændre dansk lovgivning på dette område, siger hun i sit svar.

Kulturminister afviser fodbold til folket

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce