Kronvidne: HA planlagde drab på kirkegård


Kronvidne: HA planlagde drab på kirkegård

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kronvidnet i rockersagen siger, at den planlagte likvidering af bandelederen "Lille A" ville give HA respekt.

Likvideringen af lederen af banden ved Blågårds Plads, "Lille A", blev tilrettelagt blandt gravstene på Kildebrønde Kirkegård i Ishøj.

Det fortalte det 26-årige kronvidne M tirsdag ved Retten i Glostrup, hvor han vidner mod 16 tiltalte rockere fra Hells Angels og støttegruppen AK81.

- Man turde ikke tale om det nede i klubben, fordi man var bange for aflytninger. Det her var en likvidering, og det var en rigtig stor opgave for HA, sagde kronvidnet.

Det var 30. juni 2009, at "Lille A" skulle være forsøgt dræbt på Nytorv foran Københavns Byret. Men politiet forpurrede attentatplanerne, da betjente tilfældigt anholdt den rocker, der skulle rette pistolløbet mod "Lille A".

Netop i de dage kørte retten under store sikkerhedsforanstaltninger retssagen mod hans storebror - "Store A" - der var tiltalt for bestille en stribe lejemord.

Kronvidnet M er selv idømt 12 års fængsel for blandt andet mordforsøget på "Lille A". Under tirsdagens retsmøde fortalte han, hvordan flere af de tiltalte rockere mødtes over tre gange på Kildebrønde Kirkegård for at planlægge mordforsøget.

Her tegnede rockerne på et papir et kort over Nytorv, og flere af de nu tiltalte blev tildelt poster rundt om Nytorv, hvor de skulle placere sig, når dagen kom.

De skulle alle iføres håndværkertøj og kasketter, så de ikke ville blive genkendt.

Kronvidnet M fortalte, at mordplanerne på "Lille A" var meget nøje planlagt. Det ville være et vigtigt drab for rockergruppen.

- Hells Angels og Blågårds Plads er værste fjender. Der ville have stor signalværdi og give respekt i at skaffe "Lille A" ad vejen, sagde M.

Kronvidne: HA planlagde drab på kirkegård

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce