Kronprinsparret til te med kænguruer

Kronprins Frederik beundrer sin kones evner til at imitere en kænguru i løb i parken til Government House, hvor der også går rigtige kænguruer rundt.
Foto: AP

Kronprinsparret til te med kænguruer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

BESØG:Dag to i den australske hovedstad Canberra bød på te med guvernør-generalen og eftermiddagshygge med vilde kænguruer

Toppen af Australiens politikere stod i kø for at hilse på kronprinsparret på andendagen af besøget i hovedstaden Canberra.

I går morges lokal tid ankom parret til en rundtur i det australske parlament med premierminister John Howard som officiel guide. Det blev til besøg i både Repræsentanternes Hus og Senatet, der sammen udgør den føderale regering.

Her mødte kronprins Frederik og kronprinsesse Mary både formanden for parlamentet og senatets præsident. Flere hundrede var mødt op for at hilse på parret, der kun havde kort tid til i et stramt program at hilse på Canberras indbyggere. Kronprinsen takkede i sin officielle tale senere på dagen premierminister Howard og hans stab for at have gjort besøget i Canberra til en fornøjelse. Han nævnte også de stærke bånd mellem Australien og Danmark, som parret fik et indtryk af under gårsdagens besøg ved krigsmuseet, hvor flere danskere var blandt faldne i den australske hær under Første Verdenskrig.

I går eftermiddag tog det kongelige par til Nationalmuseet blot få kilometer fra parlamentet, hvor de blandt andet fik en introduktion til australiernes fortid som straffefanger.

Kænguruer i parken

Bagefter bød guvernør-generalen Jeffrey på eftermiddagste ved Government House med udsigt Canberras kunstige sø, hvor kænguruerne hopper vildt omkring. Det fik flere australske pressefolk til at mindes kronprins Frederiks tidligere bemærkning om, at parret ønskede sig "joeys in the pouch". Frit oversat betyder det små kænguruer i pungen.

Sidst på eftermiddagen tog kronprinseparret til en officiel reception i parlamentsbygningens store sal, hvor premierminister John Howard var vært. Efter et par timer kunne Frederik og Mary nyde en rolig aften uden offentlighedens søgelys.

Torsdag morgenfortsatte deres 14 dage lange officielle tur med nogle få timer i Melbourne, hovedstaden i delstaten Victoria.

Allerede torsdag eftermiddag (lokal tid) landede kronprinseparret i Marys tidligere hjemstat, Tasmanien, hvor en tusindtallig skare stod klar til at hilse på deres tidligere landsmandinde.

Kronprinsparret til te med kænguruer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce