Ny midler skal i brug, når unge under 18 skal indfanges til korpset af donorer.
Hvad har kronprins Frederik, Facebook og sms tilfælles?

Alle tre er de led i en ny målrettet kampagne, som organisationen Bloddonorerne har sat i gang. Organisationen vil have fingre i unge under 18 år, så blodbankernes forsyning fremover er sikret.

- Vi er nødt til at møde de unge, hvor de unge er. Hvis vi bare bliver ved med at lave brochurer, er der fare for, at de unge synes, vi er forældede, mener Ann Rønn-Poulsen, informationsmedarbejder hos Bloddonerne.

Og der er stærkt behov for den nye rekruttering. Alene i Region Syddanmark var antallet af bloddonorer ved årsskiftet faldet til 47.708. Det er 1518 færre bloddonorer end året før.

Men med en håndsrækning fra lovgiverne, der betyder, at unge på 17 år efter årsskiftet må donere blod, er der håb forude.

- Vi har oprettet en sms-tjeneste. Det skal være hurtigt og nemt. Her sender de unge bare en sms med blod til 1299. De får information, og så er det ude af verden, oplyser Ann Rønn-Poulsen.

Også det populære netværksforum Facebook bliver taget i brug for at nå ud til den yngre skare.

- Det gode ved Facebook er, at de tilmeldtes venner via sitet også får øjnene op for Bloddonorerne. Desuden benytter vi det til at lægge billeder efter kurser og links til artikler ud på. 90 unge har allerede meldt sig til gruppen, fortæller Ann Rønn-Poulsen, der også er glad for den nye protektor og rollemodel, organisationen har fået.

- Kronprins Frederik overtog posten fra sin far, prins Henrik, i februar. Det passer rigtig godt, og er i tråd med, at vi gerne vil sende et signal over for de unge.

- Kronprinsen går meget op i sundhed og motion og er yngre end prins Henrik. Jeg tror, der er rigtig mange unge, der ser op til ham, siger Ann Rønn-Poulsen.

Bloddonerne sætter først kampagnen rigtigt i gang til årsskiftet, hvor de nye regler træder i kraft.
  • Fyens Stiftstidende

Mere om emnet

Se alle
- Uden blodet var jeg død

- Uden blodet var jeg død

Jagt på ungt blod

Jagt på ungt blod

Mænd er bedre donorer