Kronprins Frederik roser tysk mindretal

Kronprinsparret besøgte i går det tyske mindretal i Aabenraa og Tinglev. Der blev både spurgt til tosprogethed og drager under besøget.
Foto: Lars Skaaning/POLFOTO

Kronprins Frederik roser tysk mindretal

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kronprinsparret besøgte i går for første gang det tyske mindretal i Danmark. Og mindretallet høstede ros fra Kronprinsen for dets glæde og samhørighed

De røde løbere var rullet ud, mens tyske og danske flag vajede side om side, da kronprinsparret i går besøgte det tyske mindretal i Danmark. Det var første gang kronprins Frederik og kronprinsesse Mary var på officielt besøg hos tyskerne i Danmark, der tæller godt 15.000 personer.

Og kronprinsen sluttede besøget af med ros til tyskerne.

- Når Kronprinsessen og jeg under vores besøg i dag oplever det tyske mindretals glæde og samhørighed med den egn og det land, som de er en del af, så varmer det om hjertet, sagde han blandt andet og understregede over for mindretallet, at "hos jer føler vi os også hjemme".

Inden talen nåede Kronprinsparret at besøge det tyske gymnasium i Aabenraa, hvor eleverne ville vide, hvordan det er for kronprins Frederik at være barn af en dansker og en franskmand og selv have et tosproget barn med australske kronprinsesse Mary. I den tyske børnehave var børnene mere interesserede i, om der bor en drage under slottet. Til det svarede kronprinsen "ja" på tysk.

- Det har prins Christian selv fortalt mig. Men det er en god drage, som beskytter os, sagde Kronprinsen og kronprinsesse Mary nikkede bekræftende, da hendes tolk havde oversat ægtefællens historie til dansk.

Hele dagen var kronprinsparret ledsaget af en delegation fra det tyske mindretal med formand Hinrich Jürgensen i spidsen.

Han fastslog, at det royale besøg har stor betydning for befolkningen.

- Det er en enorm stor dag for os. Det viser, at kongehuset værdsætter os og det arbejde, vi laver her i Sønderjylland. Så det er vi meget taknemmelig for, forklarede formanden for mindretallet.

Det er blot fjerde gang siden mindretallets opståen i 1920, at de får royalt besøg. Første gang var i 1986. (ritzau)

Kronprins Frederik roser tysk mindretal

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce