Indsigt

Vi er nødt til at tage debatten om Socialdemokratiets værdipolitik i det offentlige rum, mener Ashil Farokh.

Du retter kritik af dit partis landsledelse. Kan det ikke være farligt at gøre det?

- Det ved jeg ikke. Jeg står, hvad jeg står for, og jeg markerer der, hvor jeg synes, det er et problem, og så må jeg tage den derfra. Det er med diskussion og debat, at vi flytter hinanden, og politik handler om at flytte holdninger. Med mit indlæg ønsker jeg at sætte fokus på vores grundlæggende værdier om frihed, lighed og fællesskab. Så på den måde synes jeg ikke, der er noget farligt i det. Det er et debatindlæg, som vi bliver nødt til at tage i det offentlige, og det gør vi selvfølgelig også internt.

Burde du ikke tage debatten internt, før du bringer den ud til den brede offentlighed?

- Jeg synes, at sådanne debatter også hører til offentligt, fordi vi er parti, hvor vi også er uenige internt. Sådan skal det også være. Det er ikke et opgør, det er ikke en krig. Det er bare en debat, som vi også er nødt til at tage offentlig. Når Dan Jørgensen på tv siger, at vi har værdifællesskab med Dansk Folkeparti, har jeg problemer med det.

Du stiller op som kandidat til kommunalvalget. Er det her en måde for dig at markere dig på?

- Jeg har også markeret mig tidligere, inden jeg blev en del af politik. Jeg har altid involveret mig og har debatteret og skrevet indlæg, så jeg synes ikke, det er noget nyt. Det har jeg gjort altid. Men nu er jeg nødt til at gøre det lidt mere og lidt oftere, fordi jeg stiller op til kommunalvalget i Assens Kommune, og jeg vil gerne bringe nydanskeres stemme ind i den offentlige debat og ind i byrådet.

  • Skovrider_Henrik_(2015)_016

    Af:

    Jeg er journalist på Fyens Stiftstidendes redaktion i Middelfart, hvor jeg blandt andet dækker det politiske liv og kommunens udvikling.

Mere om emnet

Se alle
5
Knæfald for Dansk Folkeparti: Socialdemokrat revser topledelsen

Knæfald for Dansk Folkeparti: Socialdemokrat revser topledelsen

Ordfører: Vi skal bekæmpe parallelsamfund

Ordfører: Vi skal bekæmpe parallelsamfund