Kritiseres for svigt af psykisk syge


Kritiseres for svigt af psykisk syge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sundhedsministeren beskylder regionerne for at sløse ved at lave alt for få planer for alvorligt psykisk syge, når de udskrives fra hospitaler.

De danske regioner laver alt for få af de lovpligtige planer, når psykisk syge bliver udskrevet, skriver Ekstra Bladet tirsdag.

Regionerne overtræder loven, fordi de meget ofte helt undlader at lave en klar plan for, hvem der skal have styr på de meget alvorligt psykisk syge, når de udskrives fra de psykiatriske hospitaler.

Sundhedsminister Jakob Axel Nielsen (K) fastslår over for Ekstra Bladet, at sløseriet betyder, at stærkt skizofrene alt for ofte begår personfarlig kriminalitet, fordi der ikke er nogen, som holder øje med, om de får deres medicin.

Regionerne burde ifølge Sundhedsstyrelsen lave omkring 1000 udskrivnings- og koordinationsplaner om året, og det får de penge for. Men de sidste to år blev der kun lavet omkring 200 og endnu færre i årene forud, oplyser Sundhedsministeriet.

Formanden for Danske Regioner Bent Hansen (S) er langt fra enig i sundhedsminister Jakob Axel Nielsens beskyldninger om, at regionerne sløser, når psykisk syge kriminelle skal udskrives:

- Ude i regionerne er der meget fokus på, hvordan vi sikrer, at retspsykiatriske patienter, der er på vej ud af en behandling, fortsat tager deres medicin, så de ikke falder tilbage til en uhensigtsmæssig adfærd, siger han til Ekstra Bladet.

Kritiseres for svigt af psykisk syge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce