• Formand for Beredskabskommissionen for Beredskab Fyn Kenneth Muhs (V) er overrasket over kritikken i et åbent brev fra de frivillige brandmænd ved Beredskab Fyn, Station Odense.
  • - Det kalder på en konstruktiv dialog med de frivllige brandmænd, og det har jeg og kommissionen derfor indkaldt til, siger han.

37 frivillige brandmænd ved Beredskab Fyn, Station Odense, har ikke lagt fingrene imellem i en syv sider lang kritik af "den katastrofale tilstand af de frivillige enheder ved Beredskab Fyn", som overskriften lyder i brevet, der er rettet til Beredskabskommissionen.

Hos formanden for Beredskabskommissionen for Beredskab Fyn, borgmester i Nyborg Kenneth Muhs (V), kommer brevet som en overraskelse.

- Det var ikke noget, jeg lige havde set komme. Men det kalder jo på, at vi snarest muligt skal have en god dialog med vores frivillige brandmænd i Odense, siger Kenneth Muhs og påpeger, at han sammen med kommissionen har indkaldt de frivillige brandmænd ved Station Odense til et dialogmøde.

Afsenderne af brevet kritiserer flere forhold under syv punkter, blandt andet leder- og personaleudskiftninger og informationsniveauet, som ifølge brandmændene er dalet, siden sammenlægningen af de enkelte beredskaber på Fyn begyndte.

At fusionen af de fynske enheder har afstedkommet omskiftelighed og nye udfordringer, medgiver Kenneth Muhs.

- Beredskabet har været igennem en stor fusion, som har medført omskiftelighed, hvad angår personale, nye opgaver og organisering. Det har vi været meget opmærksomme på, siger Kenneth Muhs.

- Hvordan kan det så komme bag på dig, at tilstanden ifølge de frivillige brandmænd ved Beredskab Fyn, Station Odense, er så horribel, som brandmændene beskriver i brevet til kommissionen?

- Hvorfor det ser sådan ud, tager vi i dialog med de frivillige brandmænd i Odense, hvor jeg og kommissionen vil lytte og spørge ind til brandmændenes fremstilling. Det gør vi hurtigst muligt, og jeg ser frem til en god og konstruktiv dialog, for de frivillige er vigtige, siger Kenneth Muhs.

  • Af:

Mere om emnet

Se alle
4
Beredskab Fyn: - Kritikken er rigtig - og vi har brug for dem

Beredskab Fyn: - Kritikken er rigtig - og vi har brug for dem

Frustrerede fynske brandmænd: Har I overhovedet brug for os?

Frustrerede fynske brandmænd: Har I overhovedet brug for os?