Kritik af EU's diætregler


Kritik af EU's diætregler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Socialdemokraten Ole Christensen indkasserer 2200 kroner for to minutters arbejde i EU-Parlamentet. Der bliver nu sat spørgsmålstegn ved diætreglerne.

Et hurtigt besøg i mødesalen, en underskrift på mødelisten, og så ud igen. Det er nok til at få et kontant ekstrabeløb på godt 2200 kroner, hvis man er medlem af Europaparlamentet.

Parlamentarikernes mødediæter, som skal dække udgifter til hotel og mad, er kommet i søgelyset, efter at DR har sat spørgsmålstegn ved socialdemokraten Ole Christensens ret til at få diæter for sit lynvisit i parlamentet i Strasbourg mandag aften.

Men Ole Christensen afviser, at han har gjort noget forkert, selv om han kun var i mødesalen i få minutter.

- Jeg gør bare det samme, som alle andre mennesker vil gøre. Jeg arbejder efter de regler, der er lavet, siger Ole Christensen til Ritzau.

Mødediæterne er brugt til at dække udgifter til mad under rejsen samt til hotelovernatning og mad i Strasbourg, lyder forklaringen.

Men det er de to minutter i mødesalen og ikke den lange rejse og møderne i Danmark, som efter reglerne sikrer Ole Christensen de 2200 kroner.

- Man har kun ret til diæter, eller det der kaldes dagpenge, hvis man deltager i officiel mødeaktivitet. Rejsen frem og tilbage udløser i sig selv ikke nogle dagpenge, fastslår Jens Jensen, pressechef for EU-Parlamentets informationskontor i Danmark.

Han tilføjer dog, at reglerne om mødediæter blandt andet er lavet for at tage hensyn til de parlamentsmedlemmer, som har lange rejser frem og tilbage fra deres arbejdsplads i parlamentet.

Andre danske medlemmer af EU-Parlamentet, som Ritzau har talt med i dag, mener ikke, at der er noget at klandre Ole Christensen for.

- Det er ikke Ole Christensen, men reglerne der er noget galt med, siger Søren Søndergaard fra Folkebevægelsen mod EU.

Kritik af EU's diætregler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce