Kristian Jensen: Svært at måle succes af asylannoncer


Kristian Jensen: Svært at måle succes af asylannoncer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Venstre-regeringens meget omtalte annoncer om asylstramninger er blevet bragt i libanesiske aviser. Men det er for tidligt at sige, om de har været en succes, mener udenrigsministeren.

Det er for tidligt at sige, om regeringens avisannoncer om asylstramninger i Danmark får den ønskede effekt, lyder det fra udenrigsminister Kristian Jensen (V).

Annoncerne er blevet bragt i libanesiske aviser, og udenrigsministeren er ikke blevet mødt af kritiske røster fra sine kolleger fra andre lande, siger han.

- Dagen efter, at annoncerne udkom, mødtes jeg med en lang række kolleger; den jordanske udenrigsminister, den irakiske udenrigsminister, og jeg sad ved siden af den egyptiske udenrigsminister.

- Der var ikke en af dem, der spurgte mig til de annoncer. Overhovedet, siger Kristian Jensen til Ritzau.

Spørgsmål: Har annoncerne så været synlige nok?

- Annoncerne skulle være synlige for den målgruppe, vi gerne ville fortælle vilkårene til, nemlig menneskesmuglerne. Meningen med annoncerne var, at de ikke kunne sælge Danmark som et land med meget høje sociale ydelser.

- Vi ville sende signalet, at vi har sat ydelserne ned til et rimeligt niveau, som fortsat er meget pænt på europæisk plan.

- Det ændrer ikke på, om vi skal give asyl til folk, der kommer. Vi skal fortsat give asyl til mennesker, som kommer til Danmark, og som er flygtet fra en krigszone eller af andre grunde er forfulgte.

- Det bliver vi ved med at gøre bare med en lavere velfærdsydelse, siger han.

Spørgsmål: Hvordan måler I, om annoncerne er en succes?

- Det er svært at sige. For er det annoncerne i sig selv, eller er det den grundlæggende lovgivning bag ved, der skaber en forandring? Det ved jeg ikke, og jeg er også mindre optaget af, om det er det ene eller det andet.

- Det vigtigste for os er, at vi har en samlet politik, der sikrer, at vi har rimelige vilkår for flygtninge i Danmark, at vi hjælpe dem, der skal hjælpes, og at Danmark ikke er sted, de kommer til alene på grund af høje velfærdsydelser, siger Kristian Jensen.

Spørgsmål: Kommer vi i jeres regeringstid til at se lignende initiativer? På nettet eller andre platforme for eksempel?

- Jeg har ikke planer om flere annoncer, og jeg har ikke kendskab til, at der skulle være flere annoncer på vej, siger han.

I annoncerne står der blandt andet, at "de sociale ydelser for nyankomne flygtninge vil blive reduceret med op til 50 procent".

Derudover slår annoncerne fast, at man ikke kan blive familiesammenført i Danmark det første år, efter at man som flygtning er kommet til landet.

Kristian Jensen: Svært at måle succes af asylannoncer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce