Kriseramte spillesteder får hjælp


Kriseramte spillesteder får hjælp

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den københavnske musikscene er stadig alvorligt trængt, og flere er lukningstruede. Nu lover kulturudvalget en akut saltvandsindsprøjtning på 3,9 mio. kr.

Politikerne på Københavns Rådhus kommer nu trængte spillesteder til undsætning.

Kultur- og fritidsudvalget i Københavns Kommune besluttede torsdag enstemmigt at yde en økonomisk håndsrækning på 3,9 mio. kr. til de hårdt ramte københavnske spillesteder. Pengene hentes fra en pulje med ubrugte penge fra 2008.

Udvalget lover, at fordelingen af puljen vil ske på baggrund af en kulegravning af spillestedernes forhold og årsagen til krisen. Undersøgelsen foretages i samarbejde med Kunstrådets fagudvalg for musik og Københavns Kommunes musikudvalg.

- Det er nødvendigt, at vi handler hurtigt, og jeg forventer, at vi har overblik over spillestedernes situation, så hurtigt at vi kan fordele pengene til spillestederne inden sommerferien, siger kultur- og fritidsborgmester Pia Allerslev (V).

Kendte spillesteder som blandt andet Stengade 30, Culture Box, Vega og Jazzhouse, har gennem længere tid kæmpet for deres eksistens. Den trængte situation skyldes ifølge de rytmiske spillesteders brancheforening især svigtende ølsalg under finanskrisen.

- Vi er alle interesserede i at sikre et spændende og alsidigt udbud af musik og spillesteder i København. Det er vigtigt, at københavnerne har adgang til den slags oplevelser, og at spillestederne også kan levere varen i form af høj kvalitet, siger Pia Allerslev.

Kriseramte spillesteder får hjælp

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce