Krise i politiet: DF vil have svar fra justitsminister

Venstres justitsminister Søren Pind.
Foto: Jørgen Hansen

Krise i politiet: DF vil have svar fra justitsminister

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dansk Folkeparti kræver svar fra justitsminister Søren Pind (V) om tillidskrisen mellem Fyns Politis direktør og Fyns Politiforening, der onsdag indstillede samarbejdet og udtrykte mistillid.

Selvom Fyns Politis ledelse og Fyns Politiforening fredag har påbegyndt dialogen med det første af en række møder, vil Dansk Folkeparti have justitsministeren til at redegøre for situationen i Fyns Politi.

Onsdag kunne Fyens.dk fortælle, at foreningen på vegne af 600 medarbejdere udtrykte mistillid til politidirektør Kit Claudi Grøn-Iversen og ophævede samarbejdet med ledelsen.

Og det er den splid, som Dansk Folkeparti nu vil have Søren Pind (V) til at forholde sig til. Det sker gennem to såkaldte paragraf 20-spørgsmål til ministeren fredag.

- Kan ministeren leve med den viden, der er kommet frem?

Det er den fynske politiker Carsten Kudsk, som er stedfortræder for Alex Ahrendtsen, der har stillet spørgsmålene til ministeren.

- Jeg ved godt, at der er lagt op til et samarbejde nu, men det er også for at gøre det klart, at det her ikke er okay. Jeg håber, at justitsministeren markerer, at dét her skal der være styr på. Og at han mener, der er styr på det, så borgerne kan føle sig trygge uden at skulle tænke på mistillid mellem betjentene og ledelsen, siger Carsten Kudsk.

Han har for det første bedt justitsminister Søren Pind svare på, om "ministeren kan leve med den viden, der er kommet frem om Fyns politidirektør?".

Dernæst om det "giver anledning til overvejelser for ministeren, at Fyns Politis stabschef, økonomichefen og en projektkoordinator har søgt nye job, at chefpolitiinspektøren stopper og går på pension før planlagt, og at ledere søger væk?"

Carsten Kudsk, der bor i Ørbæk og er 2. viceborgmester i Nyborg, har til spørgsmålene vedlagt en skriftlig begrundelse for sine spørgsmål. Han skriver blandt andet:

"Det har vist sig, at Fyns politidirektør ikke anerkender det ledelsesgrundlag, som er indført af rigspolitichefen og rigsadvokaten. Hun leder med frygt og har kortsluttet mange ellers fornuftige beslutningsgange - direkte ledelse i maskinrummet, hvilket ødelægger muligheden for at gøre tingene rigtigt. Chefpolitiinspektør-, politiinspektør- og vicepolitiinspektørlagene er reelt sat ud af kraft."

Det er justitsministeren, der har indstillet Kit Claudi Grøn-Iversen til stillingen som øverste chef for Fyns Politi. Hun blev ansat 1. september 2015.

Ministeren: - Situationen er beklagelig

Onsdag tilkendegav Søren Pind i en mail over for Fyens.dk, at han fandt situationen beklagelig, men forventede samarbejdet mellem Fyns Politiforening og Fyns Politis ledelse genoptaget:

"Situationen i Fyns Politi er beklagelig - et godt og tæt, lokalt samarbejde er afgørende. Politidirektøren har tilkendegivet, at hun lytter til kritikken. Det er min forventning, at smarbejdet bringes tilbage på sporet," lød kommentaren fra justitsministeren.

Krise i politiet: DF vil have svar fra justitsminister

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce