Krav om tidligere behandling af spritbilister


Krav om tidligere behandling af spritbilister

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

KRAV: Bilister med promiller i blodet skal i behandling første gang, de bliver stoppet af politiet, mener S og SF

Danske bilister, der bliver stoppet med promiller i blodet, skal i fremtiden i behandling allerede første gang, politiet vinker dem ind til siden.

Det er et af de krav, som Socialdemokraterne og SF i nærmeste fremtid tager med til 1. behandlingen af justitsminister Lene Espersens seneste udspil på området.

Lovforslaget betyder, at det bliver væsentligt dyrere at køre med spiritus i blodet og langt lettere at miste kørekortet på samme konto.

Socialdemokraternes retsordfører, Morten Bødskov, er positiv overfor lovforslaget. Men han understreger, at det er vigtigt, at indsatsen mod spritbilisterne på de danske veje får to ben at gå på.

- Det er klart, at folk skal vide, at det har sine konsekvenser, hvis de sætter sig bag rattet med spiritus i blodet. Men det alene får ikke folk til at lade være med at drikke, siger han.

Retsudvalgets formand Anne Baastrup fra SF er enig. Hun peger på, at det ikke handler om at sætte alle uanset forseelsens størrelse i alkoholbehandling men at åbne øjnene på dem, der har alvorlige alkoholproblemer uden at vide det.

- Det flytter ikke noget, hvis man bare får en bøde eller får konfiskeret sin bil. Det, der flytter noget, er at komme ind i en konstruktiv samtale om, er jeg alkoholiker? er jeg ved at blive det? og hvordan kan jeg undgå det? siger hun.

Justitsminister imod

Justitsministeren afviser kravene. Hun mener ikke, der er brug for yderligere behandlingsmuligheder.

- Jeg tror ikke, man rammer skiven med sådan et forslag. De mennesker, der har brug for behandling, de skal nok få det, siger Lene Espersen.

Formand for alkoholbehandlerne under SiD, Merete Boström, er ikke enig.

- Problemet er, at forslaget ikke går ind og kigger på årsagerne til, at folk kører med spiritus i blodet eller gør noget ved de årsager. Det kommer ikke tæt nok på, og det betyder, at reduktionen af spritbilister ikke vil være ret stor, siger hun.

Krav om tidligere behandling af spritbilister

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce