Krav om røgfri dagplejemødre


Krav om røgfri dagplejemødre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dagplejemødre bør helt forbydes at ryge i deres eget hjem, mens de passer børn, siger Socialdemokraternes sundhedsordfører, Sophie Hæstorp Andersen.

Udmeldingen kommer, efter at en amerikansk undersøgelse - i tråd med tidligere undersøgelser - har vist, at børn, der udsættes for passiv rygning, har en lavere intelligenskvotient end andre børn.

- Jeg synes, man bør sige, at man ikke kan være dagplejemor, hvis man ryger i sit eget hjem, sådan er det. Man skal ikke kunne have et hjem, der er røgfyldt, når man passer børn, siger Sophie Hæstorp Andersentil Ritzau.

I dag er der både i skoler og daginstitutioner forbud mod, at lærere og pædagoger ryger, hvor børnene kan se det og udsættes for passiv røg. For dagplejemødrenes vedkommende må de ikke ryge i de rum, hvor børnene opholder sig.

Formanden for Kommunernes Landsforenings børne- og kulturudvalg, Bjørn Dahl (V), finder det helt i orden at forbyde dagplejere at ryge i hjemmet, mens de passer andre folks børn.

- Det er helt rimeligt og fornuftigt, at dagplejere ikke må ryge i deres hjem, når der er dagplejebørn til stede, ligesom vi heller ikke udsætter børnene i vores daginstitutioner for røg, siger Bjørn Dahl.

Han understreger, at rygeforbudet dog ikke bør gælde uden for dagplejerens arbejdstid og i weekenderne, og at det er op til den enkelte kommune at fastsætte de gældende rygeregler.

Forbundet af Offentligt Ansatte (FOA) finder det ikke rimeligt helt at forbyde dagplejerne at ryge i deres eget hjem, som Socialdemokraterne foreslår.

- Vi lever ikke i en diktatorisk stat, der kan komme med den slags forbud. En dagplejer kan jo ikke forlade barnet og gå ud og ryge, som for eksempel personalet på et sygehus kan, og derfor vil det simpelthen være forkert at forbyde hende at ryge, siger Ruth Nielsen, sektorformand for den pædagogiske sektor i FOA. (ritzau)

Krav om røgfri dagplejemødre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce