Krav om over 10 års fængsel for kæmpekup


Krav om over 10 års fængsel for kæmpekup

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Anklageskrift mangler detaljer om de enkelte tiltaltes handlinger. Alle 14 beskyldes for røveri, tyverier, brandstiftelse og andre ting.

Den normale maksimumstraf for røveri er ikke nok. De mange tiltalte i sagen om kuppet mod Dansk Værdihåndtering i Brøndby risikerer op til 15 års fængsel.

I det anklageskrift, som statsadvokat Kim Christiansen har sendt til Retten i Glostrup, er der et krav om at suspendere den normale straframme på 10 års fængsel for røveri af særlig farlig karakter.

Kuppet blev gennemført med så grove metoder, at retten skal kunne lægge 50 procent oveni maksimumstraffen, lyder det - altså op til 15 år.

Men de tiltalte nægter sig skyldige. Og det bliver et nævningeting, der skal afgøre, om politiet har tilstrækkeligt med beviser mod de 14 mænd. Tre af dem er danske statsborgere, de øvrige har svensk, marokkansk og fransk pas.

Anklageskriftet fortæller ikke, hvad hver enkelt af de 14 påstås at have gjort. Alle er tiltalt for at have handlet i fællesskab - og samtlige anklages for både røveri, brandstiftelse, våbenparagraffen i straffeloven, brugstyveri og for at udsætte andre for livsfare.

Kuppet skete 10. august 2008 tidligt om morgenen, men forud var gået en langvarig planlægning. Blandt andet optog røverne billeder ved nabovirksomheden Milton og ved Dansk Værdihåndtering, hedder det i anklageskriftet.

I maj blev tre biler af mærket Audi stjålet i Stockholm, og i juli blev der stjålet en skraldelastbil i Valby. I samme måned genoptog røverne deres rekognoscering inde i virksomheden Milton. Syv dage før røveriet blev der stjålet en gummiged i Ishøj.

Aftenen før kørte mændene væk med endnu en gummiged fra Brøndby, ligesom de stjal 11 skraldebiler fra et vognmandsfirma i Brøndby.

Nogle af lastbilerne blev stukket i brand næste morgen, og samtidig blev der spredt partisansøm på Roskildevej og Holbæk-motorvejen. Alt sammen gav røverne et forspring, da de med en 22 ton tung gummiged gennembrød den armerede mur til Dansk Værdihåndtering klokken 4.35 om morgenen.

Krav om over 10 års fængsel for kæmpekup

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce