Krav: Rygestop på Borgen

Kirsten Lee børnelæge og Lone Dybkjær (B) deltager i fødselsdagsfesten på Odense Rådhus, hvor Det Radikale Venstre (B) fejrer deres 100 års fødselsesdag.

Krav: Rygestop på Borgen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Folketingets ledelse lovede sidste år at vurdere tingets rygeregler. Nu er tiden måske inde

Oppositionen kræver nu, at politikerne skodder deres smøger på Christiansborg.

Kravet kommer, efter Folketingets præsidium sidste år besluttede at revurdere Folketingets rygeregler efter det næste folketingsvalg.

I dag må politikerne både ryge på deres såkaldte enkeltmandskontorer og i en række opstillede rygekabiner.

- Jeg har aldrig forstået præsidiets beslutning om, at man skal have lov til at ryge herinde i huset. Når Folketinget beslutter, at man skal føre en aktivistisk rygepolitik, så bør vi selvfølgelig selv gå forrest og feje for egen dør - og det gælder både enkeltmandskontorerne og rygekabinerne, siger Socialdemokraternes sundhedsordfører, Jens Peter Vernersen.

Radikale: Totalforbud

Det Radikale Venstre, der stemte imod rygeloven 2007, fordi den ikke er vidtgående nok, mener også, at et totalforbud skal starte på Christiansborg.

- På Christiansborg er det tilladt at ryge på enkeltmandskontorerne. Det er forkasteligt, for rygning på enkeltmandskontorer tvinger rengøringsassistenter og andre til at arbejde i sundhedsskadelige lokaler, hvor der er røget, siger partiets sundhedsordfører, Lone Dybkjær.

Præsidiets beslutning om at friholde netop politikernes egne kontorer fra rygeforbuddet kom på trods af, at de ansatte på Christiansborg - med henvisning til den nye rygelov - krævede et rygestop på kontorerne.

Rygeloven friholder ganske vist enkeltmandskontorerne, men friholdelsen gælder ikke, hvis ansatte - herunder rengøringspersonalet - så udsættes for passiv rygning.

Loven er samtidig en såkaldt minimumlov, der åbner op for, at de enkelte arbejdspladser kan indføre strammere regler for at beskytte deres medarbejdere mod passiv rygning.

Folketingets såkaldte dialoggruppe, hvor politikere og ansatte er repræsenteret, indstillede sidste år enstemmigt til præsidiet, at der fremover kun måtte ryges i de særligt opstillede rygebokse.

En række sundhedspolitiske ordførere mener da heller ikke, at loven åbner for, at politikere fortsat kan ryge på deres kontor. (ritzau)

Krav: Rygestop på Borgen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce