Kræver svar om hustrus job: Er historien sand eller falsk?

Marianne Mørk Mathiesen (LA) kræver svar fra regionen.

Kræver svar om hustrus job: Er historien sand eller falsk?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Liberal Alliances ene regionsrådsmedlem, Marianne Mørk Mathiesen, kræver svar fra Region Syddanmark. Var det et udtryk for nepotisme, da sundhedsdirektør Jens Elkjærs hustru blev ansat på en ekstraordinær lukrativ kontrakt, der giver hende et gyldent håndtryk på 700.000 kroner?

Der blev ikke kun diskuteret advokatundersøgelse og en strammere kontrol med ledelsen i regionen, da forretningsudvalget i Region Syddanmark sad til møde i syv timer onsdag.

På den lukkede dagsorden blev sagen om ansættelsen af sundhedsdirektør Jens Elkjærs hustru, Susanne Elkjær, også diskuteret.

Og ifølge Marianne Mørk Mathiesen fra Liberal Alliance krævede hun svar fra direktionen. Hun har bedt regionsdirektør Jane Kraglund om at komme med et dementi af historien, som kunne læses i Fyens Stiftstidende lørdag den 7. november - eller i modsat fald en rigtig god forklaring.

- Hvis man ikke er i stand til at rense Jens Elkjær fuldstændig for nepotisme, så har vi en sag. Var der en begrundelse for, at det lige netop var Susanne Elkjær, der skulle have den stilling, og hvorfor skulle hun ansættes på de omstændigheder, siger Marianne Mørk Mathiesen.

Hun henviser til beskrivelserne i Fyens Stiftstidende om, at Susanne Elkjær blev ansat på en såkaldt åremålskontrakt, der sikrer hende 200.000 kroner mere om året i løn end hendes sidestillede chef-kollega og et gyldent håndtryk på 700.000 kroner, som hun vil få, når hun stopper til nytår.

- Det er jo ikke bare på mine egne vegne, at jeg forsøger at få et svar. Det er også på vegne af regionens borgere.

Beskæmmende for embedsværket

I modstæning til Socialdemokraterne, SF og Enhedslisten støtter Marianne Mørk Mathiesen indtil videre stadig sundhedsdirektør Jens Elkjær.

Hun mener dog samtidig, at undersøgelsen fra Kromann Reumert, der blev præsenteret for politikerne på mødet onsdag, er mere "beskæmmende" for embedsværket, end den er for tidligere regionsrådsformand Carl Holst (V).

- Jeg synes, at den rapport var mere beskæmmende for embedsværket end Carl Holst. Men jeg tager bestemt ikke Carl Holst i forsvar. Carl Holst vil jeg tage stilling til, når undersøgelsen fra Statsforvaltningen forelægger, siger Marianne Mørk Mathiesen.

Selvom hun ikke er vild med at flere bruge penge på undersøgelser, mener hun derfor, at tidligere regionsdirektører som Mikkel Hemmingsen og Jacob Stengaard Madsen også skal under lup.

De har begge i dag fremtrædende stillinger som topembedsmænd andre steder i landet: Mikkel Hemmingsen som økonomidirektør i Københavns Kommune og Jacob Stengaard Madsen som regionsdirektør i Region Midtjylland.

Fakta
- Hvis man ikke er i stand til at rense Jens Elkjær fuldstændig for nepotisme, så har vi en sag.

Kræver svar om hustrus job: Er historien sand eller falsk?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce