Kræftpatienter tror ikke på behandlingen


Kræftpatienter tror ikke på behandlingen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mistillid til danske lægers behandling af hjernekræft er udbredt. Men det er der ikke grund til, siger ekspert

Hver anden dansker, der får en hjernetumor, overvejer behandling i udlandet, fordi de mener, behandlingen er bedre der. Også de pårørende vender blikket mod udlandet i håb om bedre behandling i manglende tillid til behandlingen herhjemme. Det viser en undersøgelse fra Hjernetumorforeningen.

Det bekymrer hjernekræftlæger og Kræftens Bekæmpelse, fordi den ifølge eksperterne uberettigede mistilid kan få store konsekvenser for sygdomsforløbet.

- Det understreger behovet for bedre dialog mellem læger og patienter. Det er afgørende, at danske patienter føler sig trygge. Derfor ærgrer resultatet. Kræftens Bekæmpelse har netop presset på for at den danske behandling kom op på internationalt niveau. Og vi mener, at patienterne i dag kan være trygge ved, at det mål er nået, siger formand for Kræftens Bekæmpelse, Frede Olesen.

Fire ud af ti både patienter og pårørende til patienter mener, at USA er førende, når det gælder behandling af hjernetumor og har også mere fidus til behandlingen i Tyskland.

- Men behandlingen i Danmark af hjernetumor, som rammer omkring 1500 danskere årligt, er fuldt på højde med internationale standarder. Vi har fire centre i Danmark, der tager sig af behandlingen, og som er i løbende og tæt kontakt om den bedste behandling i samarbejde med udenlandske erfaringer, siger overlæge Hans Skovgaard Poulsen, Rigshospitalet, der er en af Danmarks førende hjernekræfteksperter.

- Men vi har at gøre med en meget alvorlig sygdom, som mange dør af, og hvor også de pårørende rammes meget hårdt. For de syge ændrer ofte personlighed og bliver en anden, og det kan være meget svært at håndtere for de nærmeste, siger Hans Skovgaard Poulsen.

Han er udover at behandle mange patienter også med i Initiativgruppen bag Hjernetumordagen, der afvikles tirsdag.

Kræftpatienter tror ikke på behandlingen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce