Koster ekstra: Unge jagter boliger i centrum

Centrum trækker i de boligsøgende.
Foto: Tim Kildeborg Jensen

Koster ekstra: Unge jagter boliger i centrum

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det koster ofte en ekstra portion kontanter. Alligevel leder de fleste boligsøgende i Odense efter en lejebolig i det absolutte centrum. Efterspørgslen på lejeboliger i Odense C og Odense M er stor, fortæller Michael Eggert, direktøren for Lejebolig.dk.

- Det er klart, at det er nemmere at finde en central lejebolig i Odense end i København, men der er ikke tilstrækkeligt med centrale boliger til den efterspørgsel, der er, fortæller Michael Eggert, der dog oplever, at de boligsøgende er blevet bedre til at søge postnumre udenfor centrum.

Han peger blandt andet på, at relativt stor interesse for boliger i Odense S.

Henrik Løvvig, direktør for Boligportalen.dk, der er Danmarks største, når det kommer til digitale lejeannoncer, genkender efterspørgslen på helt centrale lejeboliger.

- Der er kommet markant større efterspørgsel på lejeboliger centralt i Odense i forhold til for bare tre år siden, men efterspørgslen er ikke helt smittet af på områder udenfor byen. Der er for eksempel mindre efterspørgsel end man kunne forestille sig i Odense NØ og Odense SV, fortæller han.

Det på trods af, at der kan være gode penge at spare ved et nyt postnummer. I Odense C koster en privat lejebolig ifølge Lejebolig.dk gennemsnitligt 78,83 kroner per kvadratmeter om måneden. Til sammenligning koster en lejebolig i Odense NØ 62,56 kroner om måneden. En gennemsnitslejebolig på 60 kvadratmeter koster altså lige knap 1000 kroner mindre i Odense NØ.

Du kan klikke på kortet herunder - og få oplysninger om prisniveauet i de ni odenseanske postnumre. (Artiklen fortsætter herunder)

Unge vil bo i centrum

Selvom huslejen kan være højere, så er det typisk dem med færrest penge - de unge - der søger mod byens centrum, fortæller byforsker - og lektor ved Institut for sociologisk og socialt arbejde ved Aalborg Universitet, Anja Jørgensen.

- De unge har altid villet bo så centralt som muligt. De unge er glad for byens puls. Der sker noget, og de bruger byens tilbud meget. Samtidig er der er langt større udvalg i den type boliger, der passer de unge - nemlig boliger, man hurtigt kan komme ind i - og hurtigt ud af, fortæller hun og forklarer, at når SDU har optaget flere studerende, smitter det især af på boligmarkedet i midtbyen.

Der sker dog også en tilflytning af ældre mennesker, fortæller Anja Jørgensen.

- Der en gruppe ældre, der søger tilbage til byerne i lidt mere mondæne boliger. Men det er typisk meget specifikke boliger - langs havnefronten, de søger, siger hun.

Koster ekstra: Unge jagter boliger i centrum

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce