Kort og kontanter tæller ikke: Storebælt-rabat er kun for dem med en aftale

Den kommede rabat på Storebælt gælder kun for dem, der har en Brobizz eller bliver tilmeldt en kommende ordning med et nummerpladegodkendelsessystem. Arkivfoto: Jacob Schou Nielsen/Scanpix

Kort og kontanter tæller ikke: Storebælt-rabat er kun for dem med en aftale

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvis man ikke har en betalingsaftale med A/S Storebælt, får man ikke glæde af den rabat, der bliver indført til nytår.

Det er ikke alle, der får glæde af den 15 procents rabat, som træder i kraft 1. januar, når man skal krydse Storebælt.

Som led i finanslovforhandlingerne indgik regeringen og Dansk Folkeparti fredag en delaftale, der blandt andet sikrer billigere priser over Storebæltsforbindelsen. Men det kræver, at man har en aftale med A/S Storebælt, og man benytter automatisk betaling som en Brobizz eller tilmelder sig det kommende nummerpladegodkendelsessystem.

- Vi forventer, at der kommer mere trafik på broen, og vi vil gerne sikre, at vi kan få kapaciteten til at fungere. Så derfor vil vi gerne frem til, at folk skal have en Brobizz, så man kan komme hurtigere over, siger Martin Morsing Larsen, der er vicedirektør i Sund & Bælt med ansvar for betalingsanlæg.

I dag benytter 62 procent af personbilerne, som kører over Storebælt, en bizz, og langt de flere af dem er en BroBizz, som A/S Storebælt udbyder. De resterende 38 procent betaler med kort eller kontanter.

Sådan bliver priserne
Taksten for en personbil, der benytter f.eks en Brobizz (løbende priser):

I dag: 228 kroner.

Pr. 1. januar 2018: 194 kroner.

Pr. 1. januar 2023: 187 kroner.Taksten for en lastbil (løbende priser):

I dag: 1135 kroner.

Pr. 1. januar 2018: 965 kroner.

Pr. 1. januar 2023: 930 kroner.

Materiale til kontantkunderne

Derfor begyndte personalet ved betalingsanlægget allerede lørdag klokken 10 med at uddele materiale til de kunder, der betaler med kort eller penge, for at oplyse dem om, hvordan de også kan få del i den kommende rabat, som i 2023 stiger til 25 procent.

- Vi gør sådan, at fra det øjeblik, de bestiller, og hvis de oplyser deres nummerplade, finder vi turen, og så kan vi faktisk give dem rabatten allerede fra den første tur, også hvis det er fem dage tilbage i tiden. Vi arbejder hen imod, at alle folk kan få glæde af den her lave pris, forklarer Martin Morsing Larsen.

Når den fulde takstnedsættelse på 25 procent er indført pr. 1. januar 2023, forventer A/S Storebælt mellem 3000 og 4500 flere køretøjer, der vil krydse Storebælt pr. døgn.

Premiere til påsken

Fra påsken 2018 bliver det også muligt at komme igennem betalingsanlægget, hvis ens nummerplade er tilmeldt en aftale hos A/S Storebælt.

- Kunderne kan få en videokonto tilknyttet deres aftale, og så vil de få adgang til at køre igennem, fordi de bliver godkendt via deres nummerplade. Så kan de køre igennem uden deres Brobizz. Det er en ekstra ydelse, vi kommer til at tilbyde i løbet af foråret, siger Martin Morsing Larsen, som forklarer, at det virker på samme måde, som når man benytter en bizz.

Han gør dog opmærksom på, at der er flere fordele ved en Brobizz, fordi den kan bruges flere steder end blot ved Storebælt.

En anden nyhed er også, at man vil kunne få en app, hvor man kan få en kvittering, når man bruger sin Brobizz og på længere sigt nummerpladegodkendelsessystemet. Det skulle også gerne få flere til at fravælge banerne, hvor man kan betale med kreditkort og kontanter.

Læs mere om den nye aftale her.

Kort og kontanter tæller ikke: Storebælt-rabat er kun for dem med en aftale

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce