Det fynske møbelfirma Carl Hansen & Søn har vundet endnu et slag i kampen mod billige kopimøbler.

Torsdag blev en god dag for Carl Hansen & Søn og fire andre danske møbelfirmaer.

Det var nemlig dagen, hvor Sø- og Handelsretten afgjorde, at internetudbyderen Telia Danmark ikke må give sine kunder adgang til en britisk hjemmeside, www.interioraddict.co.uk, som sælger billige kopimøbler.

Dermed er det blevet et nøk sværere at afsætte kopimøbler på det danske marked. Og det glæder Knud Erik Hansen, direktør for det møbelfirma Carl Hansen & Søn, som har hovedsæde i Aarup.

- Det handler ikke kun om at, de stjæler vores design. Problemet er, at de her kopier er af så dårlig kvalitet, at det går ud over vores salg, fordi folk tror, at det er vores varer. Det handler altså også om arbejdspladser, siger han og fortsætter.

- Vi har i årevis jagtet de her udbydere. Derfor er vi glade for, at vi har fået en kendelse, der siger, at der ikke må reklameres for disse kopivarer over nettet.

Fremover vil de internetsider, der markedsfører og sælger kopivarerne blive blokkeret af de danske internet-udbydere.

Danner præcedens

Ifølge Knud Erik Hansen er det et rent tilfælde, at man har valgt at lægge sag an mod Telia.

- Det er bare den sag, som nu danner præcedensen. Vi kan jo ikke lægge sag an mod alle sammen. Så vi har valgt en enkel, og det danner præcedens for de andre. Hvis der så er nogen, der ikke vil overholde forbudet, så får de et specialforbud, men indtil videre ser det ud til, at alle vil følge reglerne.

Hos Telia Danmark er man ikke overrasket over kendelsen og har ingen problemer med at følge Sø- og Handelsrettens anvisninger.

- For os handlede det om at få en dommer til at afgøre sagen. Det er ikke vores opgave at vurdere, hvad der er rigtigt eller forkert. Det skal vi have rettens ord for. Det har vi fået nu, og det efterlever vi selvfølgelig, siger David Engstrøm, pressechef hos Telia.

De fem danske møbelproducenter som har trukket Telia Danmark i retten er - udover Carl Hansen & Søn Møbelfabrik A/S - Fritz Hansen A/S, Louis Poulsen Lightning A/S, Fredericia Furniture A/S og Erik Jørgensen Møbelfabrik A/S.

  • Seymore_Martin_(2015)_07

    Af:

    Jeg er digital jourhavende på Fyens.dk, derudover er jeg madanmelder og skriver fra tid til anden også bog- og cd-anmeldelser. Jeg er medlem af Odense Fødevarefællesskab og er frivillig ved Odense International Film Festival.

Mere om emnet

Se alle
Opsving: Fynske luksussofaer sælger stadig bedre

Opsving: Fynske luksussofaer sælger stadig bedre

21
Engelsk hjemmeside kan fortsat sælge kopier: Fynske møbelvirksomheder anker afgørelse

Engelsk hjemmeside kan fortsat sælge kopier: Fynske møbelvirksomheder anker afgørelse

Fynsk begejstring: Handel med kopier er ulovligt

Fynsk begejstring: Handel med kopier er ulovligt