Konservative ønsker sig en Bogense-bro


Konservative ønsker sig en Bogense-bro

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bro fra Bogense skal lede trafikken uden om Vejle. Slet ikke sikkert det hjælper på trafikpropper, mener forsker.

En ny Lillebæltsbro fra Bogense til Juelsminde.

Det er ønsket fra De Konservative, som vil have lavet en undersøgelse over hele projektet, når en investeringsplan i trafik skal forhandles her i efteråret.

- Mit hovedbudskab er, at der er for meget trafik omkring Vejle. Derfor er der perspektiv i at føre en bro udenom, siger den konservative trafikord fører Henriette Kjær .

Også for den offentlige trafik vil den tredje Lillebæltsbro være en gave, mener hun.

Togforbindelserne mellem landets fire største byer skal nemlig være hurtigere, og rejsetiden mellem Odense og København skal nedsættes med 40 minutter, fortæller Henriette Kjær. Og det kan en ny bro hjælpe med til, tror hun.

Endnu har hun ikke snakket med transportminister og partikollega Lars Barfoed om Bogense-broen.

- Men jeg kunne ikke forestille mig andet, end at han vil være positiv, siger Henriette Kjær.

Positiv er også Nordfyns borgmester, Bent Dyssemark (V).

- Jeg synes, det er interessant for Nordfyn. Vores infrastruktur bliver bedre, og det er afgørende for vækst i fremtiden, siger han.

For til en Lillebæltsbro skal der selvfølgelig være en motorvej.

- Jeg har hørt, at motorvejen ikke kommer til at gå igennem naturskønne områder, og så er det da alfa og omega at undgå trafikpropper på Vestfyn og ved Vejle, siger Bent Dyssemark.

Handler kun om politik

Apropos trafikpropper, så forholder trafikforsker Henrik Harder sig anderledes kritisk til Bogense-broen. Man har nemlig ingen dokumentation for, at biltrafikken rent faktisk bliver ført udenom Vejle, hvis den bliver en realitet.

- Hvis det her virkelig havde handlet om trafikpropper, så kunne man for lang tid siden have lavet modeller for, hvordan man beregner trafikken. Der er nemlig ingen, der ved noget om, hvor bilerne ved Vejle kører ud fra, og hvor de er på vej hen, siger Henrik Harder om de overfyldte vejbaner, som kan få mange morgentravle bilister til tromme med fingrene på rattet.

- Det her er ren politik. Den forrige transportminister var jo fra Fyn, så det her ligner da ikke en tilfældighed, siger Henrik Harder.

Det er slet ikke første gang, at planer om en Lillebæltsbro mere bliver diskuteret.

Blandt andet er en forbindelse fra Middelfart mod Kolding og en fra Bogense mod Barrit, der ligger tæt på Juelsminde blevet diskuteret. Det samme har en bro tværs over Kattegat og Samsø.

Odenses konservative borgmester, Jan Boye, sad i går i budgetforhandlinger hele dagen.

Han havde derfor ikke hørt noget om Henriette Kjærs udspil og ønskede ikke at kommentere det.

Konservative ønsker sig en Bogense-bro

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce