Lene Espersen giver De Konservative vind i sejlene i ny Gallup-måling.
Var der valg nu, så ville De Konservative få 12,3 procent af stemmerne og fire mandater mere, end de 18, som partiet råder over i dag. Det viser en ny politisk meningsmåling, som Gallup har foretaget for Berlingske Tidende.

Dansk Folkeparti vinder et mandat og står til 25, mens Venstre mister to mandater i forhold til valgresultatet fra november 2007, hvor partiet fik 46 mandater.

SF går frem til 29 mandater, et løft på seks mandater i forhold til valget. Socialdemokraterne vinder et mandat og står til 46.

Enhedslisten mister 0,4 procent af stemmerne i målingen og glider dermed ud af Folketinget. Heller ikke Liberal Alliance og Kristendemokraterne kommer over spærregrænsen.

Samlet står Venstre, De Konservative og Dansk Folkepartiet til at få 92 mandater, mens Socialdemokraterne, De Radikale og SF kan samle 83 mandater.

Målingen bygger på 2713 telefoninterview foretaget i dagene 9.-11. september - altså efter generationsskiftet i De Konservative, hvor Lene Espersen overtog formandsposten efter Bendt Bendtsen.