Steen Møller (K), rådmand i Odense Kommune mener, at de konservative i årevis er blevet slidt op af regeringssamarbejdet med Venstre og har indgået alt for mange kompromisser. Det har konflikten, der kostede miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansens (V) posten, ændret på.

Steen Møller (K), rådmand i Odense kommune, har på afstand fulgt det borgerlige drama, der lørdag resulterede i, at miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen måtte trække sig.

Odense-rådmanden landede i går på dansk grund efter 14 dages ferie i Mexico, og han er hjemme igen som et tilfreds medlem af Det Konservative Folkeparti. Han mener, at Konservative nu er trådt ud af Venstres skygge igen.

- Vi har været med til at indgå for mange kompromiser bag lukkede døre i de år, vi var i regering. Vi blev slidt. Men vi har lært meget. Den nuværende gruppe satser på klar og præcis kommunikation af de værdier, vi står for, siger rådmanden.

Han peger på et andet eksempel, hvor de konservative har meldt ud, at de ikke længere bakker blindt op om Venstres politik.

- Vi var med til at vedtage offentlighedsloven. Men så blev Pape formand, og han pegede som noget af det første på den, som et af de områder, hvor vi skulle ændre indstilling, fortæller Steen Møller.

- Løkke fejlbedømte Pape

Der er kun en smule malurt, for Steen Møller ærgrer sig over, at det skulle komme så vidt.

- Det er vigtigt at slå fast, at målet ikke var at vælte en minister. Folketingsgruppen brugte en dag på at få ministeren til at erkende, at tallene ikke var ordentlige, påpeger han.

- Men jeg fokuserer også mest på mellemspillet, hvor statsministeren ikke ville anerkende problemet. Her havde Løkke fejlbedømt Pape. Når han først melder noget ud, har han afsøgt alle andre muligheder, og så står han fast. Nu ved de, hvilket stof Pape er gjort af, siger Steen Møller.

  • Jørgensen_Kristina_Lund_(2015)_15

    Af:

    Jeg har siden 2012 været uddannelsespolitisk journalist på Samfundsredaktionen med ansvar for at dække for uddannelse og dannelse af vores børn. Fra vuggestue til de højere læreranstalter. Jeg har været på Fyens Stiftstidende siden 2005 og har tidligere skrevet for weekendredaktionen, erhverv, web, og tillæg. Jeg bor i Odense og har tre børn.