Konflikten rammer de nyfødte


Konflikten rammer de nyfødte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Konflikten risikerer at skade nyfødte børn. Masser af utrygge nybagte forældre ringer for at få hjælp hos foreningen Forældre og Fødsel's ammerådgivning.

Den igangværende konflikt risikerer at få langsigtede negative konsekvenser for mange af de ca. 6000 børn, der hidtil er blevet født mens konflikten har stået på. Det mener foreningen Forældre og Fødsel, som derfor nu opfordrer til, at der foretages et politisk indgreb for at stoppe konflikten.

Ifølge foreningens næstformand, Ane A. Lundby, føler mange forældre sig usikre og utrygge, fordi de dels er blevet sendt meget hurtigt hjem efter fødslen, dels ikke kan få besøg af en sundhedsplejerske.

- Forældrene befinder sig i en yderst sårbar etableringsfase, og vi ved, at den rette omsorg under graviditet, fødsel og barsel har afgørende betydning for barnets trivsel, for antallet af efterfødselsreaktioner og for tilknytningen mellem mor og barn - alt sammen afgørende faktorer for barnets fremtidige fysiske og psykiske trivsel og udviklingsmuligheder, siger Ane A. Lundby

til Ritzau.

Hos Forældre og Fødsel kan man aflæse forælderens utryghed i både antallet og karakteren af opkald til foreningens frivillige ammerådgivning.

Konflikten rammer de nyfødte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce