Kreativiteten er stor, når bilejere vil undgå, at en beslaglæggelse ender med en egentlig konfiskation af bilen.

Det fortæller Klaus Holten Kristensen, der er advokaturchef hos anklagemyndigheden ved Fyns Politi. Han oplever sagerne i retten.

- Vi oplever, at der er mennesker, der påstår at de er ejere af den pågældende bil - og altså ikke den person, der er blevet taget i at køre i bilen. Så må vi jo hive dem i retten og så må de forklare om det. Så kommer folk nogen gange med mærkelige hjemmestrikkede købsaftaler, fortæller Klaus Holten Kristensen.

Som udgangspunkt kan politiet ikke beslaglægge biler, der er lånt ud. Men der er tilfælde, hvor de gør det.

Måske proforma

- Hvis vi den ene gang efter den anden træffer den samme person, der ikke må køre bil, og han hver gang siger, at denne bil har han lånt, så kan vi på et eller andet tidspunkt finde på at sige, at den hapser vi og forelægger for retten, siger Klaus Holten Kristensen.

- Og så må retten så tage stilling til om dette låneforhold i realiteten er noget der er etableret proforma for at føreren måske af den vej kan køre rundt uden risiko for at få taget denne her bil og at den anden bare lægger navn til, forklarer Klaus Holten Kristensen.

Selvom det nu har været kendt i over et halvt år, at loven er blevet strammet betydeligt, så har det ikke betydet en nedgang i disse sager.

- De kommer stadig i en lind strøm. Det kan jeg godt undre mig over. Jeg var så naiv at tro, at da det blev kendt blandt vores faste kunder, så kunne det være, at folk tænkte det var en idé at tage et kørekort - hvis man da ikke var frakendt det - men det har tilsyneladende ikke gjort det store indtryk, siger Klaus Holten Kristensen.
  • fyens.dk

Mere om emnet

Se alle
Fyens.dk's læsere: Klart ja til bil-konfiskation

Fyens.dk's læsere: Klart ja til bil-konfiskation

9
Lovændring: Fyns Politi beslaglægger biler i massevis

Lovændring: Fyns Politi beslaglægger biler i massevis

3
Bilerne sælges på auktion - pengene går i statskassen

Bilerne sælges på auktion - pengene går i statskassen