Hvis storkonflikten kommer, tager fynske provster over for de overenskomstansatte præster, der rammes af lockout.

Fynske konfirmander kan fortsat se frem til at blive konfirmeret i kirken i de kommende uger, selv om de fortsatte overenskomstforhandlinger i forligsinstitutionen ender med at forlise med en storkonflikt til følge.

For den fynske biskop Tine Lindhardt har tidligere på foråret bedt provsterne på Fyn om at tage sig af de cirka 25 konfirmationer, som vil blive ramt af lockout af overenskomstansatte præster.

- Selvfølgelig vil alle foretrække, at det er konfirmandernes egen præst, der konfirmerer dem. Men bliver der en konflikt, synes jeg alligevel, at det er bedre, at konfirmanderne kan blive konfirmeret af provst eller biskop end slet ikke, og jeg er sikker på, at man lokalt vil tilrettelægge konfirmationerne på en god og fin måde i situationen, har biskop Tine Lindhardt tidligere udtalt på Fyens Stifts hjemmeside.

Der er klare regler for, hvordan ellers konfliktramt arbejde kan udføres under en konflikt. Den statslige Moderniseringsstyrelse har slået fast, at provster og biskopper er at betragte som ledere og derfor kan tage sig af vigtige kirkelige handlinger som eksempelvis de kommende ugers konfirmationer.

Ingen orgelmusik

Kommer konflikten, vil den dog alligevel kunne sætte sit aftryk på de fynske konfirmationer.

I mange fynske kirker er organister og kirketjenere ansat på overenskomst i stedet for tjenestemandsansættelser, som langt de fleste af præsterne er ansat på. Derfor vil organister og kirketjenere blive ramt af lockout, hvis konflikten kommer.

Også ude på kirkegårdene kan konflikten komme til at sætte sine spor. Gravere og gravermedhjælpere kan blive konfliktramte. Det kan, som tidligere omtalt i Fyens Stiftstidende, ramme begravelser og bisættelser.

Forligsmand Mette Christensen har indkaldt arbejdsgivere og arbejdstagere til fornyede forhandlinger i forligsinstitutionen fra fredag formiddag. Tirsdag udsatte forligsmanden konflikten i yderligere 14 dage.

Med udsættelse er strejker og lockout udsat til henholdsvis 8. og 12. maj. Konflikten kan dog bryder ud inden da, hvis forligsmanden finder de fortsatte forhandlinger udsigtsløse.

  • Schmidt_Sander_(2015)_001

    Af:

    Som nyhedschef er det mit job at igangsætte og prioritere de historier, som vi bringer på fyens.dk og i Fyens Stiftstidende. En sjælden gang imellem får jeg også tid til at komme lidt til tasterne. Jeg er uddannet som journalist i 2000 og har arbejdet som lokal- og nyhedsjournalist frem til foråret 2015, hvor jeg blev nyhedsredaktør på Fyens Stiftstidende. 1. september 2016 tiltrådte jeg jobbet som nyhedschef sammen med to andre kolleger i huset.

Mere om emnet

Se alle
1
Konflikt kan bryde ud på torsdag

Konflikt kan bryde ud på torsdag

OK18: Pas på wienerbrødsfælden i marathonforhandlingerne

OK18: Pas på wienerbrødsfælden i marathonforhandlingerne