Kommuners udgifter prisreguleres i 2011


Kommuners udgifter prisreguleres i 2011

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Trods kommunal nulvækst næste år får de 98 kommuner under ét deres udgifter pris- og lønreguleret i 2011, siger finansminister Claus Hjort Frederiksen (V)

98 kommuner får næste år udgifterne pris- og lønreguleret under ét, skønt regeringen ønsker kommunal nulvækst for at begrænse det velpolstrede statslige underskud.

Det siger finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) ved et samråd om sagen i Folketingets kommunaludvalg.

- Nulvækst indebærer i givet fald, at kommunernes udgifter kan stige med den generelle løn- og prisudvikling. Det betyder med andre ord, at kommunerne kan fastholde de nuværende medarbejdere og kan købe de samme varer som i dag, siger finansministeren.

Kommunerne kan spare ved at effektivisere administrationen. Nogle kommuner har 17-18 ansatte per 1000 indbyggere, hvor andre kun har ti ansatte per 1000. Der er også store forskelle på sygefravær samt udgifter til folkeskoler, påpeger Claus Hjort Frederiksen.

- Når der er smalhals, er man nødt til at bruge sin fantasi og gå nye veje, siger han.

Det offentlige venter i år et underskud på 95 milliarder, som i 2011 falder til 80 milliarder kroner. Regeringen ventes sidst i februar at fremlægge et program om at begrænse underskuddet, som EU kræver.

Finansministeren vurderede onsdag, at regningen bliver ni milliarder kroner årligt i perioden 2011 til 2014, eller 27 milliarder kroner, hvis underskuddet skal sænkes med en halv procent af den samlede produktion, bruttonationalproduktet.

Claus Hjort afviser, at nulvækst betyder kommunale fyringer, fordi der kommer flere ældre.

- Hvert år forhandler vi med kommunerne. Vi fastsætter bloktilskuddet, når vi er enige om budgetterne og forudsætningerne. Sådan vil det også foregå fremover, siger han.

Kommuners udgifter prisreguleres i 2011

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce