Kommuner vil spare på handicappede

Kommuner vil spare på handicappede
Foto: POLFOTO/Jens Panduro

Kommuner vil spare på handicappede

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I et notat instruerer Kommunernes Landsforening i, hvordan kommunerne kan spare på handicappede og psykisk syge. Meget problematisk, mener socialrådgiverne.

Kommunerne må hjælpe stadig flere syge og handicappede danskere, og det koster mange penge. Ifølge kommunerne selv er udgifterne til voksne handicappede og psykisk syge eksploderet. Og situationen får nu Kommunernes Landsforening til at instruere kommunerne i, hvordan de bedst sparer og styrer udgifterne til handicappede og syge.

I et notat til kommunerne oplister Kommunernes Landsforening 12 principper, der kan spare penge på området.

- Stadig flere visiteres til offentlige tilbud og til stadig højere priser. Det har skabt et stort udgiftspres, og det prøver kommunerne nu at få hold på. Kommunerne har været nødt til at finde pengene på andre områder som folkeskoler, ældre- og børnepasning, men i længden er det nødvendigt at udgifterne også på dette område holder sig inden for de rammer, regeringen har givet kommunerne, siger Jan Olsen, cheføkonom i Kommunernes Landsforening.

Notatet vækker bekymring hos socialrådgiverne. Formanden for Dansk Socialrådgiverforening, Bettina Post, anerkender, at kommunerne skal være økonomiske bevidste, men mener alligevel, at notatet er alarmerende.

- Når de principper sendes ud i den praktiske virkelighed, så siver det ned til medarbejderne, der kommer til at lede efter begrundelser for at give afslag i stedet for at lede efter det helt rigtige individuelle tilbud, som vi er forpligtet til at give efter serviceloven, forudser Bettina Post.

De 12 principper fremlægges torsdag, når kommunerne mødes i Århus til Kommunaløkonomisk Topmøde.
Fakta
- Stadig flere visiteres til offentlige tilbud og til stadig højere priser. Det har skabt et stort udgiftspres, og det prøver kommunerne nu at få hold på. Kommunerne har været nødt til at finde pengene på andre områder som folkeskoler, ældre- og børnepasning, men i længden er det nødvendigt at udgifterne også på dette område holder sig inden for de rammer, regeringen har givet kommunerne.

Kommuner vil spare på handicappede

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce