Kommuner svigter miljøtilsyn

Arkiv - Sidste år var der mindre kontrol med, om svinefarme ulovligt udvidede, og tal viser, at kommunerne ikke lever op til aftalerne om miljøtilsyn hos virksomhederne.
Foto: Peter Hove Olesen/POLFOTO

Kommuner svigter miljøtilsyn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommunerne bruger stadig færre timer på miljøkontrol af virksomheder, viser nye tal for 2006 og 2007. Det skal blive bedre i 2008, siger miljøministeren.

Kommunerne lever ikke op til aftalerne om miljøtilsyn hos virksomhederne. Det viser Miljøministeriets tal for både 2006 og 2007.

- Jeg kan konstatere, at der er brugt færre ressourcer på miljøtilsyn i 2006 end tidligere, og de foreløbige tal for 2007 viser tilsvarende lavere ressourceforbrug, siger miljøminister Troels Lund Poulsen (V).

Han tilføjer, at 2006 og 2007 har været turbulente år i kommunerne på grund af kommunalreformen.

- Det har ikke kunnet undgå at spille ind på effektiviteten. Jeg vil dog samtidig slå fast, at vi nu skriver 2008, og jeg har derfor en klar forventning om, at tendensen ikke vil fortsætte. Det er min opfattelse, at Kommunernes Landsforening er enig i den betragtning, siger miljøministeren.

Over hele landet blev der i 2006 brugt 811 årsværk i kommunerne til arbejdet med miljøgodkendelser og tilsyn - et fald på næsten 100 årsværk i forhold til året før. Siden 2001 er det samlede antal årsværk skåret med 198 - men faldet er mest udtalt i 2005 og 2006.

Kommuner svigter miljøtilsyn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce