Kommuner siger nej til heroin


Kommuner siger nej til heroin

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Regeringens plan om gratis heroin til stofmisbrugere vakler. Aalborg Kommune afviser at deltage, og i Århus er både politikere og eksperter skeptiske.

Regeringens beslutning om at give gratis heroin til stofmisbrugere støder på modstand i flere kommuner. I Aalborg siger politikerne nej til planen, og i Århus er både politikere og misbrugseksperter betænkelige.

Socialrådmand i Aalborg Mai-Britt Iversen (S) siger, at ingen af kommunens misbrugere vil få udleveret heroin. Det skyldes især en frygt for, at tilbuddet skubber narkomanerne længere ud i deres misbrug.

- Gratis heroin er ment som et tilbud til de mest belastede, og dermed risikerer vi at fremme en deroute. For at komme i betragtning vil misbrugerne måske begynde at prostituere sig eller tage flere stoffer. For hvordan skal de ellers kvalificere sig, siger Mai-Britt Iversen.

I Århus siger socialdirektør Erik Kaastrup-Hansen, at selv om et besøg i Amsterdam for nylig viste, at misbrugernes livkvalitet stiger, så er der også betænkeligheder.

- Indsatsen mod stofmisbrug skal helst føre mod uafhængighed, men med heroin fastholder vi jo misbrugeren i en afhængighed. Derfor overvejer vi, om vi kan hjælpe de mest belastede stofmisbrugere på en anden måde, siger Erik Kaastrup-Hansen.

Kommuner siger nej til heroin

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce