Kommuner om opholdssted: Ingen mistanke om krænkelser


Kommuner om opholdssted: Ingen mistanke om krænkelser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Adskillige tilsyn fandt ikke noget bekymrende ved opholdssted, hvor tidligere leder er tiltalt for sexmisbrug.

Der var lidt samarbejdsvanskeligheder, men intet, der kunne begrunde en mistanke om de grove seksuelle krænkelser, som en tidligere leder af et opholdssted ved Skanderborg står tiltalt for foran et nævningeting i Retten i Horsens.

Sådan forklarer repræsentanter for både Skanderborg og Syddjurs Kommune sig omkring det opholdssted, hvor en i dag 64-årig mand ifølge anklagemyndigheden har misbrugt fem børn i perioden 1998-2010.

Institutionen blev lukket i oktober 2010, da politiet iværksatte en efterforskning af stedets leder på baggrund af politianmeldelser fra flere børn, som tidligere har været i pleje hos manden.

Skanderborg Kommune overtog ansvaret for tilsynet af opholdsstedet i 2007 efter den ny kommunalreform. Kommunen har siden ført 13 tilsyn på stedet. To af dem uanmeldt.

Ifølge en repræsentant for kommunen, der selv har været til stede ved 11 af tilsynene, tjekkede hun de fysiske rammer på stedet, økonomien, personalet og det pædagogiske indhold, mens der også blev talt med de anbragte børn.

Direkte adspurgt om noget vakte bekymring, lyder et klart "nej" fra kvinden.

Heller ikke en tidligere ansat i daværende Ebeltoft Kommune, som havde to børn anbragt på stedet før kommunalreformen, fandt noget særlig suspekt.

Ifølge hende kunne det være svært at få skriftlige handleplaner og beskrivelser af børnene tilsendt fra opholdsstedet, men der var ingen tegn på, at børnene ikke trivedes, forklarer kvinden, der har ført tilsyn med to børn på stedet.

Politiet fik den første anmeldelse i sagen tilbage i 2009, men manden blev først anholdt tre år senere, da flere børn fra opholdsstedet stod frem.

Opholdsstedet ved Skanderborg bestod i mere end 20 år og var et sted for børn og unge, der havde været udsat for massive omsorgssvigt, herunder seksuelle overgreb.

Kommuner om opholdssted: Ingen mistanke om krænkelser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce