Kommuner gør klar til flygtninge


Kommuner gør klar til flygtninge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Udlændingestyrelsen har bedt kommunerne om at stille skoler, idrætshaller og lignende til rådighed, hvis flygtningestrømmen fortsætter.

Over 3000 flygtninge er de seneste dage kommet til Danmark, og hvis flygtningestrømmen fortsætter, skal de mange udlændinge have et sted at bo.

Det har fået Udlændingestyrelsen til at rette henvendelse til kommuner over hele landet med en bøn om at stille skoler, haller, sovesale med mere til rådighed for indkvartering af flygtninge, skriver DR Nyheder.

- Situationen de sidste par dage har jo udviklet sig noget anderledes, end vi havde forestillet os, siger kontorchef Thomas Mortensen fra Udlændingestyrelsen til dr.dk.

De første midlertidige modtagelsescentre er allerede på plads. I Halsnæs Kommune genåbner man det nedlagte asylcenter i Auderød, mens det gamle sygehus i Haderslev også skal gøre klar til at modtage flygtninge.

Blandt de kommuner, der er blevet bedt om at finde plads til flygtninge, er Thisted, der i forvejen driver et asylcenter i Hanstholm. Hvis byrådet siger god for det, skal kapaciteten her udvides fra 310 til 400 pladser året ud, og hertil kommer yderligere godt 400 midlertidige pladser, blandt andet på et feriecenter og et nedlagt vandrerhjem.

- Vi er blevet bedt om at finde så højt et antal som overhovedet muligt, og det forsøger vi at være behjælpelige med, siger forvaltningsdirektør Lars Slot til Thisted Dagblad.

Kommuner gør klar til flygtninge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce