Kommune: Nemmere at få flygtninge i job


Kommune: Nemmere at få flygtninge i job

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I sidste uge var der kritik af den nye integrationsindsats, der skal sende flygtninge i arbejde efter et to-årigt uddannelses- og praktikforløb. Aftalerne skulle først falde på plads, lyder det fra Middelfart Kommune, der nu har sendt 18 af sted.

Først skal kommunen finde en virksomhed og en branche, der mangler arbejdskraft.

Herefter skal de finde en uddannelsesinstitution, der kan strikke et passende uddannelsesforløb sammen. Til slut skal kommunen så finde de flygtninge, der er klar til sådan et uddannelsesforløb. De skal være under 40 år.

En lille håndfuld ingredienser, der skal til for at en integrationsgrunduddannelse kan komme på tale og blive et tal i statistikken for de slags.

En statistik, der i sidste uge blev årsag til, at ordningen blev kaldt en fiasko i avisen Berlingske.

166 er lige nu i gang med den uddannelse.

Jannie Staal, integrations- og jobkonsulent i Middelfart Kommune, kalder ordningen en ny mulighed for at få flygtninge hurtigt i arbejde.

Hun synes, at ordningen er langt fra at være en fiasko. Kommunerne skulle bare have tid til at indgå aftalerne.

- I Middelfart har vi set det som en genial mulighed. Vi har fået nemmere ved at få virksomhederne med på ideen, fordi lønnen er på elevniveau. Der har været meget koordinering, derfor har ordningen fået en langsom start, men nu er uddannelserne også ved at være klar med de tilbud, der skal til, forklarer hun.

I Middelfart har de sendt 18 flygtninge afsted.

Senest de fire, der i går indledte deres integrationsgrunduddannelse på AMU-Fyn sammen med otte andre fra Jammerbugt, Roskilde, Greve og Glostrup Kommune. De fem kommuner har sammen med virksomheden Godik og AMU-Fyn lavet en aftale om at give de 12 en uddannelse som chauffører.

Kommune: Nemmere at få flygtninge i job

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce