Kommentatorer: Strid om finanslov skader hele blå blok

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) forsøger at få enderne til at mødes om en skatteaftale mellem Dansk Folkeparti og Liberal Alliance efter finansloven.

Kommentatorer: Strid om finanslov skader hele blå blok

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ender LA med at sige nej til finansloven, vil det trække spor mange år i dansk politik, mener kommentator.

Sandhedens time for blå blok kommer, hvis Dansk Folkeparti ikke inden nytår vil underskrive en skatteaftale efter finanslovsaftalen med regeringen. Så skal Liberal Alliance afgøre, om partiet vil forlade trekløverregeringen.

Det siger politisk kommentator Hans Engell til striden om en skatteaftale mellem DF og LA.

- Det har jo udviklet sig til en armlægning af de helt store. De to partier har puttet utrolig meget prestige i, hvem der kommer ud som vinder, siger Hans Engell:

- Når der går prestige i det for partierne, er det umuligt at sige, hvem der blinker først. Bliver det LA eller DF? Det må vi jo se.

Mandag aften forsøgte statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) at tale parterne til ro. Tirsdag rejser han til klimamøde i Paris, men parterne forhandler efter planen dels skattelettelser, dels udlændingestramninger.

Regeringen er næppe lige så langt ude som S-R-SF-regeringen, som SF forlod efter et aktiesalg af Dong til den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs, mener Hans Engell.

- Det var virkelig et kollaps, der ville noget. Jeg vil se det, før jeg tror det, at LA pludselig forlader regeringen, siger Hans Engell.

- Men hvis DF forlader forhandlingerne og venter med forhandlinger til efter det nye år, så er vi virkelig ved sandhedens øjeblik.

Men strider skader hele blå blok. Regeringen kan ikke forhandle med styrke. Og DF har ingen interesse i en skatteaftale til otte til ti milliarder kroner, som gør LA til vinder af styrkeprøven, mener Hans Engell.

Berlingskes politiske kommentator, Thomas Larsen, tvivler også på, at LA forlader regeringen.

- Jeg har svært ved at tro, at det kommer derud. På den anden side har dette forløb allerede sprængt grænserne for, hvad man troede var muligt, siger Thomas Larsen.

- Parterne arbejder ikke særlig harmonisk sammen - for at sige det mildt. Derfor skal man ikke fuldstændig afvise, at det kan ske. Ender LA med at sige nej til sin egen finanslov, er det som at overvære et kollaps, et sammenbrud i blå lejr. Det vil trække spor mange år i dansk politik.

Tomas Larsen mindes ikke et lignende politisk forløb.

- Vi har et regeringsparti, der sår tvivl om, hvorvidt det vil stemme for sin egen finanslov. Det er noget, der overhovedet ikke sker normalt i dansk politik, siger Thomas Larsen.

Kommentatorer: Strid om finanslov skader hele blå blok

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce