Kommentator: SF skal finde ny ung generation


Kommentator: SF skal finde ny ung generation

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gry Mögers exit fra SF understreger vigtigheden af at finde nye unge profiler i partiet, vurderer kommentator.

Gry Möger Poulsens farvel til SF er endnu et led i fortællingen om, at folk flygter fra partiet, der har svært ved at fastholde særligt den unge generation.

Sådan siger politisk kommentator Rasmus Jønsson, efter at den tidligere formand for SF's ungdom har meldt ud, at hun bliver en del af statistikken over SF'ere, der skrotter partiet.

- Det er jo endnu et led i den fortælling, der efterhånden er om SF, at folk flygter fra partiet, både medlemmer og vælgere, siger han og fortsætter:

- Omvendt må man sige, at det er forholdsvis forventeligt, da det er hele den fløj, der er dryppet over til Socialdemokraterne. SF's problem er lidt, hvem den nye unge generation er. Den er ikke særlig tydelig at se i partiet lige nu.

Den 24-årige Gry Möger Poulsen har været landsformand for SF Ungdom og er tidligere formand for Danske Gymnasieelevers Sammenslutning.

Men ligesom mange andre prominente SF'ere kan hun ikke længere se sig selv i det parti, hun er vokset op med, lyder det onsdag fra Möger.

- Partiet ligner mere og mere en tidslomme af det, der var, inden Villy Søvndal startede sit projekt med målet om at komme i regeringen. Det er de gamle profiler, der er tilbage til at tegne partiet, lyder dommen fra Rasmus Jønsson.

Han mener, at SF's helt store opgave nu ligger i at finde og udpege nye profiler i den unge generation, der kan hjælpe med at profilere partiet på en anderledes måde.

- Der ligger et stort arbejde forude for SF-ledelsen i at få markedsført nogen andre ansigter i partiet, så man kan signalere, at der er fornyelse, siger han.

Ud over Gry Möger Poulsen har blandt andre tidligere politisk ordfører i SF Jesper Petersen og tidligere næstformand i partiet Mattias Tesfaye trukket sig.

De er nu begge medlemmer af Socialdemokraterne.

Kommentator: SF skal finde ny ung generation

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce